Haberler

KKTC Orams Davası Kararını Uygulamayacak

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, KKTC'nin Orams Davasıyla İlgili Kararı Uygulamayacağını, İngiliz İstinaf Mahkemesinin Kararın Uygulanmasının Yolunu da Bulması Gerektiğini Söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, KKTC'nin Orams davasıyla ilgili kararı uygulamayacağını, İngiliz İstinaf Mahkemesinin kararın uygulanmasının yolunu da bulması gerektiğini söyledi.

Erçakıca ile Linda Orams, Güney Kıbrıs'ta İngilizce yayımlanan Cyprus Mail gazetesine yaptıkları açıklamada, İngiliz mahkemesinin Orams davasıyla ilgili dünkü nihai kararını değerlendirdi.

Orams, yakında Kıbrıs'a geleceklerini, birkaç gün içinde avukatlarının yapacağı istişarelere de bağlı olarak evin yıkılması için başvuruda bulunmaları gerekeceğini söyledi. Mahkemeye itaatsizlik etmemek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Orams,, ''Konu Kıbrıs'ı aşmıştır. Mahkeme kararlarına uymak zorundayız" dedi.

KKTC'de eski Rum malı üzerinde inşa edilmiş evi olanlara herhangi bir tavsiyede bulunmayacağını ifade eden Orams, "Herhangi bir tavsiyede bulunamayız, herkes kendi kararını kendi vermelidir" dedi.

-ERÇAKICA: KARARI UYGULAMAYACAĞIZ-

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca ise gazeteye verdiği demeçte, "İngiltere Mahkemesi, kararını nasıl hayata geçireceği hakkında da karar vermelidir. Kararı uygulamayacağız" dedi.

KKTC'nin Orams çiftini korumak için mümkün olan her şeyi yapacağını ve çifti yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Erçakıca, "Eğer (davacı Meletis) Apostolides taşınmaz malını geri istiyorsa o zaman Taşınmaz Mal Komisyonuna başvurabilir" dedi.

Kararın, Kıbrıs müzakerelerine nasıl bir etki yapacağıyla ilgili olarak Erçakıca, kararın müzakere sürecinde belirgin bir olumsuz etki yaratmayacağını düşündüğünü belirtti. Erçakıca, "Bu yeni bir şey değil. İzolasyon altındayız. Bu da izolasyonlara farklı bir örnektir" dedi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title