Haberler

KKTC'nin 24. Kuruluş Yıldönümü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'nin, Tarihi ve Ahdi Sorumluluklarının Bilincinde Olarak, Bugüne Kadar Olduğu Gibi Gelecekte de Kıbrıs Türk Halkının, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Sağduyulu Liderliğinde Kıbrıs'ta Adil ve Kalıcı Bir Çözüm İçin Gösterdiği Özverili Çabaları Destekleyeceğini" Belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'nin, tarihi ve ahdi sorumluluklarının bilincinde olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Kıbrıs Türk halkının, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın sağduyulu liderliğinde Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm için gösterdiği özverili çabaları destekleyeceğini" belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, KKTC'nin 24. kuruluş yıldönümü dolayısıyla KKTC'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen aracılığıyla Talat'a kutlama mesajı gönderdi. KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Talat ve tüm KKTC vatandaşlarını içtenlikle kutladığını ifade eden Gül, "Kıbrıs Türkü'nün eşitlik ve özgürlük mücadelesi Türk milletinin her ferdi gibi benim için de daima bir heyecan ve gurur kaynağı olmuştur" dedi. Bu mücadelenin en

anlamlı eseri olan KKTC'nin, demokratik hukuk devleti kimliğiyle her geçen gün daha da güçlenmesi ve kurumsallaşmasıyla ekonomik alanda atılan adımların takdire şayan olduğunu vurgulayan Gül, mesajında şunları kaydetti: "Kıbrıs'ta çözüm, iki tarafın siyasi eşitliğine, Ada'da iki ayrı halk ve iki devletin bulunduğu gerçeğine dayanacaktır. Türkiye, tarihi ve ahdi sorumluluklarının bilincinde olarak bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de, Kıbrıs Türk halkının, sağduyulu liderliğinizde Kıbrıs'ta adil ve kalıcı

bir çözüm için gösterdiği özverili çabaları destekleyecektir. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz'de barış, istikrar ve refahın teminatı olmaya devam edeceklerdir. Bu vizyonu paylaşarak aydınlık yarınlara ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha kutlar, KKTC halkına huzurlu, sağlıklı ve müreffeh bir gelecek temenni ederim."

(MG-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title