Haberler

KKTC Meclis Başkanı Uluçay: "Filistinlilere Yapılan Zulme Duyarsız Kalınmamalı"

KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Filistinlilere yapılan zulme duyarsız kalınmamalı” dedi.

KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Filistinlilere yapılan zulme duyarsız kalınmamalı" dedi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, insani değerler ile ilgili bütün ülkelerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyleyerek saldırıyı kınadıklarını açıkladı. Uluçay, İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik saldırıları ve Karpaz açıklarında yaşanan mülteci dramına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Filistinlilere yapılan zulme duyarsız kalınmamalı" diyen Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen Meclis oturumunun açılışında, Mecliste temsil edilen partilerin de onayı ile Filistinlilere yönelik saldırılara karşı bir kınama mesajı yayınladıklarını anımsattı ve böylesi vahşetlerin artık olmaması gerektiğini belirtti. 6 partinin Birleşmiş Milletler'e ve uluslararası topluma çağrı yaptığına işaret eden Uluçay, bu çağrının Filistin halkına yapılan zulme duyarsız kalınmaması ve gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Saldırıda ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Uluçay, yaralı Filistinlilere de acil şifalar diledi.

"Mülteciler konusunda KKTC üzerine düşeni yapmalı"

KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, mülteciler savaş bölgelerinden kaçtığı esnada yaşanan talihsiz olayların neticesini son iki gündür KKTC'de de üzülerek gördüklerini ifade etti. Uluçay, dünya barışı açısından da büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi. Uluçay, "İnsani değerler açısından bu konularda bütün ülkelerin ortak hareket etmesi gerektiğini düşünüyor, suçsuz yere bu insanların hayatlarını kaybetmemeleri gerektiğini öngörüyoruz. Savaş bölgelerinden kaçmaya çalışan masum insanların hayatlarını kaybettiğini görüyoruz. Gönül ister ki güvensiz bölgelerden kaçan bu insanlara da insanca yaşama hakkı verilsin" dedi.

Uluçay, mültecilerle ilgili tıpkı Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de yasal çalışmaların yapılmasının zamanının geldiğini belirterek, bu konuda girişimlerde bulunulması gerektiğini ifade etti. Başkan Uluçay, Orta Doğu'da yaşanan savaşların sona ermesi, suçsuz ve günahsız insanların hayatlarını kaybetmemesi dileğinde bulunarak, ülke ve meclis olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını vurguladı. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title