Haberler

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Çankırı'da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kamu-sen İl Temsilciliği'nin Davetlisi Olarak Çankırı'ya Geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kamu-Sen İl Temsilciliği'nin davetlisi olarak Çankırı'ya geldi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Kamu-Sen genel merkezinin üst düzey yöneticileri, Çankırı Kamu-Sen İl Başkanı Metin Memiş, daire amirleri ve yoğun bir vatandaş grubunun karşıladığı Denktaş, Hükümet Konağı merdivenlerinde el sallayarak kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür etti.

Valilik makamında İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Denktaş, "Annan Planı'nı kabul etmemiz KKTC için iyi olmadı. ABD ve AB bizim kabulümüzü, Kıbrıs'taki kırmızı çizgilerimizden vazgeçtiğimiz şekilde yorumladı. Bu bizim için hiç de iyi olmadı. Şimdi AB'nin aşırı bir şekilde üzerimize gelmesi, Kıbrıs'ı öne sürmesi bundandır" dedi.

Anadolu'yu gezdiğini ve Anadolu'dan kendilerine gösterilen sevginin güçlerini artırdığını kaydeden Denktaş, "Anadolu insanının Kıbrıs'ı savunması bizleri güçlü kılıyor. Her seferinde Kıbrıs'a güçlenmiş olarak dönüyorum. Kıbrıs'ın yüzde 95'i Türkiye gibi düşünüyor. Biz etle tırnak gibiyiz. Nasıl Türkiye'den vazgeçeriz, nasıl Türkiye bizden?" diye konuştu.

(MD-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title