Haberler

KKTC Kamu-Sen 27. Olağan Genel Kurulu

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kıbrıs'ta çözümün anahtarının Kıbrıslı Türkler değil, Avrupa Birliği (AB) ve Rumlar olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kamu-Sen 27. Olağan Genel Kurulu, Lefkoşa Golden Tulip Hotel'de yapıldı.

Arslan, yaptığı konuşmada, Kamu-Sen'in, Kıbrıs Türklerinin, geleceklerini belirleme iradesini gösterdiğinden bu yana faaliyette olduğunu belirterek, sendikanın bugüne kadarki tüm yetkililerini kutladı.

KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan'ın da iki yıldır tüm zorlukların üstesinden gelerek sendikayı daha ileri noktalara taşıdığına işaret eden Arslan, Kamu-Sen'in Hak-İş Konfederasyonuna bağlı 22 sendikadan biri olduğunu söyledi.

Arslan, sendikalı yaşamın özel sektördeki önemine değinerek, gelecekte kamu çalışanının azaldığı, özel yapının büyüdüğü sistemin şimdiden gözlemlenebildiğini, bunun için çalışmak gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs'ta çözüm olmaması halinde ayakta durabilecek bir yapı için tecrübelerini aktarmaya çalıştıklarını kaydeden Arslan, "Çözümün anahtarı Kıbrıslı Türkler değil, AB ve Rumlardır. Çözüm olmaması halinde de yaşanacak zorlukların bilinciyle hareket ediyoruz." şeklinde konuştu.

KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Atan

KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Atan da Kamu-Sen'in, her zaman hükümetlerle çalışanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, sadece çalışanların çıkarına değil, hükümetlerin de yapacağı çalışmalara katkı koyduklarına işaret etti.

Atan, sendikanın Kıbrıs konusunda iki toplumlu, siyaseten eşit, azınlığı kabul etmeyen, ana vatanın garantörlüğünde bir konfederasyon şeklini benimsediğini vurguladı.

Ülkede ekonomik sorunlar olduğuna dikkati çeken Atan, döviz krizinin hem çalışanların hem de halkın belini büktüğünü, hükümetin ise konuyla ilgili girişimde bulunamadığını savundu.

Atan, yasalar konusundaki sıkıntıların da sendikalardan yeterince katkı ve destek alınmaması nedeniyle ortaya çıktığı görüşünü dile getirerek, "Hükümet edenlerden ricamızdır. Lütfen, bu yasalarla ilgili bizlerden de katkı alarak konunun üzerine gidilsin." çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mahmut Arslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title