Haberler

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Denktaş Adana'da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Cumhuriyet Mitingi'nin, laikliğin korunacağı anlamında dünyaya mesaj olarak fevkalade güzel ve gurur verici olduğunu söyledi.

İskenderun Genç İşadamları Derneği'nin (İSGAD) düzenlediği "AB Sürecinde Türkiye ve Gelişmeler" başlıklı konferansa ve Payas Belediyesi'nin düzenlediği mitinge katılmak üzere bugün Adana'ya gelen KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Şakirpaşa Hava Limanı'nda Adana Vali Vekili Mehmet Demir ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından karşılandı. Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerini de açıklayan Rauf Denktaş, "Cumhurbaşkanlığı seçimi hayırlı uğurlu olsun. Seçimlerin yapılmasının usulü, yolu var. Ona göre yapılacaktır. Temennimiz bu yıl içerisinde herkesin saygı duyacağı bir şekilde netice alınmasıdır. Başbakanın Cumhurbaşkanı olması halinde gerginlik olur mu olmaz mı, bu sizin iç işiniz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar ile görüşmesini olumlu bulduğunu da anlatan Denktaş, "Temenni ederim diğerleriyle de görüşürüz. Hakikaten alınacak neticeye herkesin 'oldu' demesi gerekir. Temennim hepsiyle görüşmesidir" diye konuştu.

Denktaş, geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan Cumhuriyet Mitingi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, "Mitingte laikliğe olan bağlılık, Atatürk ilkelerine olan bağlılık gündeme getirilmiştir. Haklıdırlar. Çünkü, AB Türkiye'ye açıkça diyorki; 'Atatürk ilkeleri AB normlarına uymaz. Atatürk'ten vazgeçiniz'. ABD'de diyor ki; 'Ilımlı İslam Devleti olunuz' diyor. Dolayısıyla tehlike gözle görülür hale gelmiştir. Bu yönde içimizde girişimler vardır. Dış odaklar, Atatürk ilkelerinden vazgeçilmesi için, laik cumhuriyetten vazgeçilmesi için 'Ilımlı İslam' diye memleketi başka yollara sevketmek için uğraşıyorlar. Bu besbelli. Onun için bu miting ümit ederim ki, bunların olamayacağı dersini vermiştir. Güzeldir, gurur verici bir durumdur" dedi.

Türkiye'de bir rejim tehlikesi olup olmadığıyla ilgili soruya da Denktaş şöyle cevap verdi:

"Rejim tehlikesi bence yoktur. Atatürk'ün Cumhuriyeti sağlam temellere oturmaktadır. Ancak sayın Genelkurmay Başkanı'nın, sayın Cumhurbaşkanı'nın işaret ettiği tehlikeleri küçümsememek lazımdır. Herkesin uyanık olması lazımdır. Özellikle gençliğin çok uyanık olması lazımdır. Sayın Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı ezbere konuşmuş değillerdir. Birine saldırmak için konuşmuş değillerdir. Memleketin bir derdidir, bir davasıdır, tehlikedir. Buna işaret etmişlerdir. Ben bunları çok ciddiye alırım."

Denktaş, KKTC konusunda "bıçak sırtında bir durumda" olduklarını da ifade ederken, "Bizlerin çağrısı, Türkiye ve KKTC olarak kendi kırmızı çizgimizi dünyaya duyurmaktır. Bu kırmızı çizgide KKTC'nin varlığı ve var olacağı, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalarla Kıbrıs üzerinde elde ettiği haklardan asla vazgeçmeyeceğidir. Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer bunun altını çizerek dünyaya duyurmuştu. Geçen yıl Sayın Gül Kıbrıs'a geldiğinde, 'Kıbrıs'ta dini, dili ayrı iki ayrı halk ve bunların devletleri vardır' demişti. İlk defa olarak onlar da devletimizin var olduğunu, varolacağını duyurmuş oluyorlar. Bizim görevimiz de bu var olana dört elle sarılmaktır. Bağımsızlığımızdan, egemenliğimizden, anavatanımızdan vazgeçmeyeceğimizi bütün dünayaya duyurmaktır" şeklinde konuştu.

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yarın Antakya'da, Perşembe günü ise İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi'nde bir konferans vereceğini, ertesi gün Antalya'ya gideceğini belirtti ve 4 günlük faaliyet sonrası KKTC'ye döneceğini kaydetti.

(DF-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title