Haberler

KKTC Dışişleri Bakanı Avcı'nın Açıklamaları

KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı, Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas'ın KKTC'nin Demografik Yapısı Hakkında Asılsız İddialarda Bulunarak, Gerçekleri Saptırmaya ve Dünya Kamuoyunu Yanıltmaya Çalıştığını Söyledi.

KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı, Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas'ın KKTC'nin demografik yapısı hakkında asılsız iddialarda bulunarak, gerçekleri saptırmaya ve dünya kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyledi.

KKTC Dışişleri Bakanı Avcı, Rum liderliğinin gerek KKTC, gerek Kıbrıs konusundaki gerçekleri saptırarak, Türk tarafını karalamaya yönelik alışılagelmiş politikasını devam ettirdiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen nüfus ve konut sayımı sonuçlarının resmen açıklanıp kamuoyuna duyurulduğuna işaret eden Avcı, "Sonuçlarla ilgili olarak saptırıcı açıklamalar yapmanın yersiz olduğu kadar, siyasi amaçlara hizmet ettiği şüphesizdir. Rum Dışişleri Bakanı'nın bu yöndeki asılsız iddiaları, uluslararası standartlar uyarınca gerçekleştirilen nüfus ve konut sayımı sonuçlarına ilişkin gerçekleri değiştiremeyecektir" dedi.

Avcı, Lillikas'ın KKTC'de yapılan son nüfus ve konut sayım sonuçlarını görmezden gelmeye çalışarak, mesnetsiz söylemlerinde ısrar etmesinin, sadece Rum tarafının Kıbrıs Türk halkına karşı olan samimiyetsizliğini ifşa etmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Kıbrıs Türkleri'nin birçoğunun Rum tarafının silahlı saldırıları ve baskılarıyla halen uygulanan insanlık dışı ambargolar sonucu başka ülkelere göç etmek zorunda kaldığına dikkat çeken Avcı, "Lillikas'ın, Kıbrıs Türk liderliğinin Türkiye'ye 'bağımlı' olduğunu ileri sürmesi de, yine GKRY'nin karalama politikası çerçevesinde yapılan bir iddia olup, KKTC'yi yok saymaya yönelik kışkırtıcı bir yaklaşım olduğu aşikardır. KKTC'nin, yıllarca devletsiz bırakılan Kıbrıs Türk halkının özgür iradesini yansıttığını, Kıbrıs Türk halkına yıllarca uygulanmakta olan adaletsizliği her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanında olan anavatan Türkiye'nin sarsılmaz desteğiyle aşılmasına çalışıldığını tekrar vurgulamakta yarar görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

(TAK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title