Haberler

KKTC'den ABD'nin Doğal Gaz Açıklamasına Tepki: Kabul Edilir Değil

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Ada'da temaslar yapan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell'in doğal gaz konusunda Rumları destekleyen açıklamalarına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Amerikalı yetkilinin, Kıbrıslı Türklere de ait olduğu Kıbrıslı Rumlar da dahil ilgili tüm taraflarca kabul edilen doğal gaz konusunda yaptığı dünkü açıklama, konu hakkında işbirliği çabalarına da darbe vurmuştur. 'Ada'da çözümü destekliyoruz' diyenlerin çözümün tam aksine olan eylemleri desteklemeleri kabul edilir değildir" denildi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell'in yaptığı ziyaretin ve sözlerinin çözümsüzlüğe hizmet ettiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mitchell'in Ada'ya yaptığı ziyaret ve bu kapsamdaki görüşme programı ile açıklamaları, Kıbrıs sorunu müzakerelerinde neden bir yere varılamadığını bize bir kez daha net şekilde göstermiştir. Uluslararası toplum, Kıbrıs Rum liderliğinin Kıbrıslı Türklerin iradesini yok sayan tek yanlı adımlarını destekledikçe, Güney Kıbrıs çözümden bir o kadar daha uzaklaşacaktır. Kıbrıslı Rumlara, geçen yıllar içinde, önce adayı tek başına temsil etme imkanı verilmesi, ardından çözüm olmadan AB üyeliğinin altın tepside sunulması ve şimdi de çözüm olmadan ve Kıbrıs Türkü'nün rızasını almadan doğal gaz çalışmalarına devam etmesine müsade edilmesi, sadece ve sadece çözümsüzlüğe hizmet eder."

ABD'li yetkilinin KKTC'de muadil görüşme yapmaktan da kaçındığı kaydedilen Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, bunun kabul edilemez olduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Göreve atanmasının ardından Adamıza yaptığı ilk ziyarette böylesine dengesiz bir görüşme programını tercih eden ABD yetkilisinin soruna adil ve tarafsız bakabileceği hususunda, tarafımızda ciddi şüphe oluşmuştur. Bu konudaki rahatsızlığımızın ABD Büyükelçiliği yetkililerine iletildiğini ve bu yaklaşımı güven vermeyen, samimiyetten yoksun bir yaklaşım olarak değerlendirdiğimizi her platformda gündeme getireceğimizi  saygıdeğer halkımızın bilgisine sunarız."

Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell'in, Washington yönetiminin Rumlar'ın Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramasına destek verdiğini söylediği ileri sürülmüştü.. - Lefkoşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Güney Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title