Haberler

KKTC'deki Mallarını Takas ve İade Eden Kıbrıslı Rumlar'a Baskı Kampanyası

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Yayın Yapmakta Olan Sigma Tv, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Eski Mallarıyla İlgili Tazmin, Takas veya İade Seçeneklerinden Birini Elde Etmek Amacıyla KKTC'de Yeni Oluşturulan ve Mal Mülk Takasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Gitmeden Karşılıklı Çözümlemeyi Amaçlayan Taşınmaz Mal Komisyonu'na Başvuran Rumlar'ın İsimlerini Açıkladı ve Bu Kişileri Hareketler...

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayın yapmakta olan Sigma TV, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) eski mallarıyla ilgili tazmin, takas veya iade seçeneklerinden birini elde etmek amacıyla KKTC'de yeni oluşturulan ve mal mülk takasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeden karşılıklı çözümlemeyi amaçlayan Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvuran Rumlar'ın isimlerini açıkladı ve bu kişileri hareketlerinden dolayı aşağıladı.

Aynı yayın grubuna bağlı Simerini gazetesi konuyla ilgili haberi, "Tazminat İsteyen Kıbrıslı Rumların Utanç Listesi - Sigma, Mallarını Haraç Mezat Satmak İsteyen 20 Kişinin İsmini Açıkladı - Liste Hristofyas'a ve Kliridis'e Teslim Edildi" başlık ve spotlarıyla manşete taşıdı. Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Ata topraklarını haraç mezat satmak için işgal rejimine başvuran Kıbrıslı Rumlar'ın isimlerinin yer aldığı utanç listesi, listeyi dün gece yayınlayan Sigma TV tarafından Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas'a ve Başsavcı Petros Kliridis'e verildi. Hristofyas listeyi alırken, TV kanalına teşekkür ederek, 'Görevim, bana teslim ettiğiniz bu listenin doğruluğunu denetlemek ve siyasi parti başkanlarını ve meclisi bilgilendirmektir' dedi."

Habere göre Meclis Başkanı, listedeki isimleri eleştirerek, "Vatandaşlarımızın, hukuki hiçbir varlığı olmayan bu komisyona başvurmalarını araştıracağım. Elbette bu komisyonun yasa dışılığı konusunda savaş vereceğiz ve bu savaşı Avrupa Konseyi İnsan Hakları Mahkemesi'nde kazanacağımızı umuyorum. Halkı soğukkanlı olmaya çağırıyorum, çünkü konu üç veya beş veya on veya yüz vatandaşın adalete ermesi konusu değildir. Çabalarımızın bölünmesiyle değil, ortak mücadele ile adalete ermeleri gereken on binlerce

kişiden söz ediyoruz" diye konuştu.

Haberde ayrıca, Sigma'nın 67 vakadan 20'sinin ismini açıkladığını ve bulgular arasında komisyona başvuran Kıbrıslı Rumlar'ın isimleri, KKTC'deki mallarının yerleri ve talep ettikleri tazminat miktarlarının da bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan listede, talep edilen malların Yeni Erenköy, Güzelyurt, Tatlısu, Mağusa, Çatalköy, Beylerbeyi, Haspolat ve Alsancak'ta bulunduğu görülüyor.

(MG-SŞ-SŞ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title