Haberler

KKTC'de Yeni Bir Dünya Rekoru Denemesi

Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde geçen yıl olduğu gibi yine KKTC'ye gelerek, 72 saatlik su altında kalma dünya rekorunu 142 saate (6 güne) çıkarma için yarın sabah yeni bir deneme gerçekleştirecek.

Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu olarak adını duyuran Cem Karabay, bu kez yeni bir rekor denemesi gerçekleştirmek üzere KKTC'ye geldi. Yarın sabah saat 02.18'de su altına inecek ve 20 Temmuz sabahı 01.00'de rekor denemesini sonlandırarak karaya çıkacak Cem Karabay, su altında kalacağı süre içerisinde tavla ve futbol oynayacak, ağırlık kaldıracak, bisiklet çevirecek. Yeni rekor denemesi internet üzerinden canlı ve eş zamanlı izlenebilecek. Karabay, gerçekleştireceği yeni rekor denemesi ile ilgili bugün 42 yıl önce 20 Temmuz 1974'te Türk askerinin adaya ilk ayak bastığı yer olan Yavuz Çıkarma Plajı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Sivil Savunma Teşkilatı Başkan Yardımcısı İsmail Özcan, KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı (SSTB) Arama Kurtarma Şube Müdürü Cemal Betmezoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği Bölüm Başkanlığı Hiperbarik Tıp Ana Bilim Başkanı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Şamil Aktaş, Escape Beach Club İşletmeleri Müdürü Ahmet Ballı ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü üyeleri de hazır bulundu.

"KKTC olarak rekorlar kitabı web sitesinde yer almak bana gurur veriyor"

Cem Karabay da konuşmasında 2009 yılında su altında kapalı yerde kalma dünya rekoru kırdığını, ardından 2010'da bunu geliştirerek kayıtlara geçtiğini anımsatarak, KKTC /TRNC(Turkish Republic of Northern Cyprus) olarak Rekorlar Kitabı web sitesinde yer almanın kedisine gurur verdiğini ifade etti. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıldönümü kutlamaları kapsamında deneyeceği yeni rekor denemesinde geçen yıl 72 saat ile kırdığı dünya rekorunu 142 saatte çıkarmak istediğini belirten Karabay, dalışı yarın sabah 02.18'de gerçekleştireceğini söyledi. Başarılı sporcu Başbakanlık, Dışişleri, Sağlık, Turizm ve Çevre Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Milli Günleri Kutlama Komitesi'nin katkılarıyla gerçekleştireceği dalışın içerisinde hekim ve sualtı fotoğrafçı dahil olmak üzere 70 kişilik bir ekibin yer aldığını kaydetti.

"MESSİ'Yİ DE DAVET EDİYORUZ"

2 kamerayla 24 saat canlı yayınla internet üzerinden izleme fırsatı verileceğini belirten Karabay, Eski Turizm Bakanlarından Kürşat Tüzmen'in de su altına inerek kendisiyle tavla oynayacağını anlattı. Kasların erime riskine karşı deniz altında bir bisiklet bulunduracaklarını, ayrıca tüplü televizyon indirip oradan Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'nın logolarını göstereceklerini, masa, tabure götüreceklerini, hatta deniz altında futbol oynayacaklarını kaydeden Karabay, dalışa ünlü futbolcu Messi'yi de davet etti. Başarılı sporcu rekor denemesini 20 Temmuz Şafak Nöbeti'nde 01.00 sıralarında sudan çıkarak sonlandıracağını ve Guinness hakeminin kararının okunmasını bekleyeceğini kaydetti. - GİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title