Haberler

KKTC'de Yayınlanan "Duvarım" Belgeseline Tepkiler Sürüyor

KKTC Meclisinde Anamuhalefeti Oluşturan Ulusal Birlik Partisi (Ubp) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nun (Brtk) Devletin Resmi Kurumu Olması Nedeniyle Ulusal Davaya Taraf Olması Gerektiğini Söyleyerek, Kurumun "Duvarım" Adlı Programı Yayınlamasının Yasaya Aykırı Olduğunu ve Suç Teşkil Ettiğini İleri Sürdü.

KKTC meclisinde anamuhalefeti oluşturan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nun (BRTK) devletin resmi kurumu olması nedeniyle ulusal davaya taraf olması gerektiğini söyleyerek, kurumun "Duvarım" adlı programı yayınlamasının yasaya aykırı olduğunu ve suç teşkil ettiğini ileri sürdü.

Meclis çalışmalarını boykot eden UBP'nin, bu hafta Cumhuriyet Meclisi'nde düzenlediği rutin basın toplantısında Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel açıklamalarda bulundu. Tokel'in açıklamaları öncesinde söz alan UBP Genel Başkanı Ertuğruloğlu, BRT yöneticilerini ve yayınlarını eleştirdi. Ertuğruloğlu, BRT'nin bir süre önce yayınladığı 'Duvarım' adlı program hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bu içerikte bir yapımın KKTC'nin herhangi bir kanalında yayınlanmasının kabul edilemez olduğu görüşünü dile getirdi. Ertuğruloğlu, Duvarım adlı programı yayınlamanın, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) iktidara gelişinden sonra, BRT'nin yaptığı ilk yanlış olmadığını da ileri sürerek, "Temennimiz son yanlışı olmasıdır" dedi. BRT'nin devletin resmi kurumu olması nedeniyle, ulusal davaya taraf olması gerektiğini söyleyen Ertuğruloğlu, kurumun Duvarım adlı programı yayınlamasının yasaya aykırı olduğunu ve suç teşkil ettiğini savundu. Ertuğruloğlu, BRT'nin aylardır halk arasında "RİK 3" (Rum Devlet Televizyonu'nun 3. Kanalı) olarak isimlendirildiğini öne sürerek BRT'nin, devletine taraf olarak belli bir misyonla, yasasının gerektirdiği doğrultuda yayın yapmakla yükümlü olduğunu söyledi. Ertuğruloğlu, BRT kurumunun sorumlusu olarak görev başında bulunan kişi hakkında da, devlet kurumları tarafından biran önce soruşturma açılması gerektiğini savunarak, yasaya aykırı davranılarak suç işlendiğini ve bunun hafife alınacak bir konu olmadığını söyledi. "BRT kurumunun sorumlusu durumunda bulunan kişinin kim olduğuna bakıldığında, bu yanlışların kendisinden beklenen hareket tarzları olduğu açıkça ortaya çıkar" diye konuşan Ertuğruloğlu, "Söz konusu kişinin düşünce yapısı, mantalitesinin ve geçmişte yaptıklarının ortada olduğunu ve esas eleştirilmesi gerekenlerin böylesi bir kişiyi o makama getirenler olduğunu" öne sürdü.

Tahsin Ertuğruloğlu BRT'de yapılanların, tek başına yaşanan bir durum olmadığını, Türk kimliğine ve Türkiye'ye karşı alınan tavrın, sivil halkla askerin karşı karşıya getirilmesi ve buna benzer girişimlerin parçası olarak gündeme geldiğini ileri sürdü. Yayın Yüksek Kurulu'nun (YSK) da, en azından yasa gereği sorumluluklarını üstlenerek milli davayı yıpratıcı yayınların BRT'de yer almaması konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Ertuğruloğlu, halkın da bu konuda üzerine düşeni yapmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

UBP Genel Başkanı Ertuğruloğlu, "Bu ülke sahipsiz değildir, kimlik karmaşası yaşayan zavallıların elinde tutsak bir devlet de değildir. Bu devlet, çok büyük bedeller ödenerek, çok onurlu bir mücadele sonrasında yaşama geçmiş ve varlığını ilelebet sürdürecek bir devlettir. Bunu herkesin anlaması kaçınılmazdır. Değerlerin bir bir yıpratıldığı bu sürece 'dur' denilmesi de kaçınılmazdır" şeklinde konuştu.

(MG-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title