Haberler

Kktc'de Oy Verme İşlemi Sona Erdi

KKTC'de yerel yöneticileri belirlemek ve Cumhuriyet Meclisinde boş bulunan iki milletvekilliği için bugün yapılan seçimde oy verme işlemi sona erdi.

KKTC genelinde saat 08.00'den itibaren oy kullanmaya başlayan kayıtlı 151 bin 389 seçmen, ülke genelinde kurulan toplam 554 sandıkta saat 18.00'e kadar oy kullandı.

''2006 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri ve Milletvekilliği Ara Seçimi''nde yaklaşık 2000 kişi görev yaptı. Sandıkların kapanmasıyla oy sayımına geçildi. Sonuçların yaklaşık iki saat sonra netleşmesi bekleniyor.

Seçim sonuçları, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), Yakın Doğu Üniversitesiyle (YDÜ) işbirliği içinde değerlendirilip, duyurulacak.

Radyo, televizyon ve her türlü yayın organında saat 19.00'a kadar seçimlerle ilgili haber, yorum ve tahmin yapılması yasak. 19.00-21.00 saatleri arasında sadece YSK tarafından verilecek haber ve tebliğler yayımlanacak, saat 21.00'den sonra ise tüm yayınlar serbest olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title