Haberler

KKTC'de Kansere Karşı Orkide Yürüyüşü

KKTC'de 10'uncu Orkide Yürüyüşü, Beşparmak Dağlarında gerçekleştirildi.

KKTC'de 10'uncu Orkide Yürüyüşü, Beşparmak Dağlarında gerçekleştirildi. Kansere karşı gerçekleştirilen yürüyüşe 97'lik Ali Rauf Dede'nin Gangnam Dansı damgasını vurdu.

KKTC de örgütlü Kanser Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 10'uncu Orkide Yürüyüşü de geride kaldı. Kozanköy ve Karşıyaka arasında gerçekleştirilen 12 kilometrelik yürüyüş, bu yıl rekor bir katılımla gerçekleşti. Her yaştan kadın ve erkeğin katıldığı yürüyüşte, bin 200 kişi kansere karşı yürüdü. Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğe, Londra'dan da birçok gönüllü katıldı.

Ada'nın dört bir yanından gelen yüzlerce gönüllü sabahın erken saatlerinde Kozanköy'de buluştu. Özel tişörtler giyen, şapkalar takan, ellerindeki kırmızı, beyaz, mavi balonlarla yol boyu ilerleyen yürüyüşçüler, dimdik yokuşları gayretle tırmandı.

Her yaştan vatandaşların, dernek ve kuruluşların yer aldığı yürüyüşte, Lefke'den getirilen portakallar da yol boyunca katılımcılara ikram edildi.

Yürüyüşün en renkli siması ise hiç şüphesiz 97 yaşındaki Ali Rauf Naim oldu. 9 çocuk babası olan 97 yaşındaki Naim Dede, Orkide Yürüyüşü'nü tamamlayan en yaşlı gönüllü oldu. 3. Orkide Yürüyüşü'nü gerçekleştiren Naim Dede, kapanış töreninde yaptığı "Gangnam" dansıyla yaşına da gençlere de meydan okudu.

Orkide Yürüyüşü'nden elde edilen tüm bağışların kanser araştırmaları ile kanserli hasta ve ailelerine psikolojik destek sağlama yönünde kullanılacağı açıklandı. - GİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Karşıyaka Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title