Haberler

KKTC'de İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepki Gösterisi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentinde, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin buna tepki gösteren Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentinde, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin buna tepki gösteren Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi.

Girne Belediyesi önünde toplanan Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) üyesi bir grup, "Filistin halkının haklı direnişini selamlıyoruz." yazılı pankart açtı.

Dev-İş Başkanı Hasan Felek, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in işgal güçlerinin Gazze'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu silahsız sivillere, gerçek mermi ve gaz bombaları ile düzenlediği saldırı sonucu 62 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve uluslararası hukuka rağmen ABD'nin Tel-Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak dünyaya meydan okuduğunu belirten Felek, "Ne Siyonist İsrail'in katliamları ne de emperyalist ABD'nin yayılmacılığı Filistin halkının mücadele ve direnişini engelleyemeyecektir. Tarihe kanlı pazartesi olarak geçecek olan bu saldırıları şiddetle kınıyor bir kez daha lanetliyoruz." dedi.

Filistin halkının tüm dünyanın ezilen halkı olduğunu dile getiren Felek, BM başta olmak üzere uluslararası demokratik kamuoyuna, "Nekbe'nin 70'inci yılında İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesine, mazlum Filistin halkını katletmesine, milyonlarca Filistinliyi vatansız bırakmasına ve yaşanan zulme seyirci kalmaması" çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Girne Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title