Haberler

KKTC'de "H1n1" Virüsü Vakası

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde "H1N1" teşhisi konulan bir hastanın müşahede altına alındığı bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde "H1N1" teşhisi konulan bir hastanın müşahede altına alındığı bildirildi.

YDÜ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ciddi akciğer enfeksiyonu rahatsızlığı ile hastanede tedavi gören 52 yaşındaki kadın hastada, yapılan tetkikler ve gerçekleştirilen araştırmaların ardından, domuz gribi olarak da bilinen "H1N1"in tespit edildiğini belirtti.

Hastanın tedavisinin sürdürüldüğünü ve durumunun kritik olduğunu ifade eden Rasmussen, gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Kaya Süer de YDÜ Hastanesi bünyesinde mevcut Enfeksiyon Kontrol Ekibi'nce, hastanın tedavisine izole bir odada devam edildiğini, bu nedenle hastalığın bulaşma riskinin bulunmadığını ve hastalığın tespitinin hemen ardından, KKTC Sağlık Bakanlığı'na konuya ilişkin bilgi verildiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür ise hastalara doktorlar tarafından gerekli tedavinin yapıldığını belirterek, kış mevsiminde grip vakalarının arttığının doğru olduğunu ancak panik yapılması gereken bir şey bulunmadığını açıkladı.

Kaynak: AA / Sağlık

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title