Haberler

KKTC'de Fazıl Küçük, Ölümünün 30'uncu Yıl Dönümünde Anıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Eğer bizler bugün Dr. Küçük ve Rauf Denktaş’ı samimiyetle, inanarak anıyorsak, mücadelelerine ve onların mimarı oldukları devletimize sahip çıkmamız lazım" " Biz barışçıyız, Kıbrıs’ta var olan gerçeklere dayalı bir anlaşma istiyoruz ama Rumların oyunlarına gelecek bir gaflet.

Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde Lefkoşa'daki kabri başında anıldı.

Küçük'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC'nin 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bakanlar, milletvekilleri, üniversite rektör ve temsilcileri, muharip dernekler, dernek, kurum, kuruluş ve okullardan temsilciler katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, cumhuriyetin ilan edildiği gün Dr. Fazıl Küçük ile sohbet etme fırsatı bulduğunu dile getirerek, "Hastalığı ilerlemiş olmasına rağmen çok mutluydu ve bağımsızlık ilanı ile ne kadar doğru bir karar verildiğinin altını çiziyor, Rumlarla anlaşma yapmanın zorluğunu vurguluyordu" dedi.

"Biz barışçıyız, Kıbrıs'ta var olan gerçeklere dayalı bir anlaşma istiyoruz ama Rumların oyunlarına gelecek bir gaflet içine asla düşemeyiz" diyen Eroğlu, "Eğer bizler bugün Dr. Küçük ve Rauf Denktaş'ı samimiyetle, inanarak anıyorsak, mücadelelerine ve onların mimarı, mühendisi oldukları devletimize sahip çıkmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Tören, anıt mezardaki Dr. Fazıl Küçük Fotoğraf Sergisi'nin gezilmesiyle tamamlandı. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Derviş Eroğlu Rauf Denktaş Fazıl Küçük Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title