Haberler

KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, akşam saatlerinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Cumhuriyet Parkı'ndaki mezarı başında ve Kıbrıs Türkü'nün Varoluş Mücadelesi Lideri Dr.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, akşam saatlerinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Cumhuriyet Parkı'ndaki mezarı başında ve Kıbrıs Türkü'nün Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki anıt kabrinde ayrı ayrı tören düzenlendi.

Tören protokol sırasına göre kabre çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı marşı eşliğinde saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından tören, Özel Defter'in imzalanmasıyla sona erdi.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, bazı bakanlar, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ile üst düzey askeri ve sivil yetkililer, sivil toplum örgütleri, kurum, kuruluş ve okul temsilcileri katıldı.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Anıt Özel Defteri'ne, şunları yazdı:

"Aziz lider Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türkü'nün özgürlük, eşitlik mücadelesi timsali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu ve milletimizin yetiştirdiği gerçek kahraman Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş, Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 38. yıldönümünde huzurunuzdayız. Hak, hukuk ve eşitlik mücadelesi olan milli davamız, benzeri görülmemiş bir özveri ve dirayetle savunarak, Kıbrıs Türk halkının anavatanıyla kucaklaşıp bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşmasına önder olduğunuz, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temelinin atıldığı bu anlamlı günün yıldönümünde sizi minnet ve şükranla anıyor manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz."

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise deftere duygularını şöyle aktardı:

"Değerli Kurucu Cumhurbaşkanı, şahsınızın ve Kıbrıs Türk halkının mukaddes mücadelesinin en anlamlı eseri olan egemen ve bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlikte 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 38. yıldönümünü gururla kutluyoruz. Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan fedakar Kıbrıs Türk halkının haksızlığa karşı; özgürlüğü, egemenliği uğruna verdiği eşsiz mücadeleye yaptığınız katkılar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve Türkiye'de her zaman hatırlanacaktır. Bu duygularla Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle beraber, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz."

HUDUTİ

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti ise deftere şunları yazdı:

"Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinin sembolü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı aziz lider Denktaş, tüm benliğinizi ve kendinizi adayarak, Kıbrıs Türk halkının var olma ve özgürlük yolunda başlatmış olduğunuz büyük mücadelenin zafere ulaştırıldığı 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı'nın 38. yıldönümünde huzurundayız. Bu günde canı pahasına var ettiği vatanına dönülecek her tehditte bertaraf etme kararlılığına ve gücüne sahip olan Kıbrıs Türkü, ömrünü Kıbrıs davasına adayan büyük bir devlet adamı ve tüm Türk dünyasının gönlünde taht kurmuş bir lider olarak tarihe mal olan önder kişiliğiniz daima hatırlanacak ve asla unutmayacaktır. Kıbrıs Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de Kıbrıs Türk halkının huzur ve refah ortamında yaşamsının en büyük teminatı olmaya devam edeceğini bir kez daha ifade ediyor ve aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun." - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Rauf Raif Denktaş Türkiye Akça Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title