Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Talat: Türkiye Kanacak Bir Ülke Değil

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nca (Tesev) İstanbul'da Düzenlenen "Kıbrıs-türkiye-ab" İlişkilerinde Gelinen Son Durumun Değerlendirildiği Toplantıya Katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nca (TESEV) İstanbul'da düzenlenen "Kıbrıs-Türkiye-AB" ilişkilerinde gelinen son durumun değerlendirildiği toplantıya katıldı. Karaköy'deki TESEV binasında düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerin soruların yanıtlayan Talat, "Estonya'nın KKTC'ye temsilcilik açmak istediği yolunda haberler var. Böyle bir başvuru yapıldı mı?" sorusuna, "Öyle birşey yok, olmadığını da açıklamış Estonya" diyerek konuyu spekülasyon olarak değerlendirdi.

"BİRÇOK AB ÜYESİ ÜLKE İZOLASYONLAR KONUSUNDA MAHÇUBİYET YAŞIYOR"

Talat, İsveç'in KKTC'ye izolasyonların kaldırılması yolunda bir öneri sunduğu şeklindeki haberlere ilişkin ise "Sadece İsveç değil aslında. Birçok Avrupa Birliği üyesi ülke bu konuda bir mahçubiyet yaşıyor. Bunun sonucu olarakta gerçekten izolasyonların kaldırılması yönünde isteklerde bulunuyor. Ancak henüz bu konuda bir ilerleme sağlanabilmiş değil. Biliyorsunuz biz bu konuda mutlu değiliz. Özellikle Avrupa Birliği'nin üzerine düşeni yapmadığı kanaatindeyiz. Üstüne üstlük Kıbrıs Rum tarafının taleplerini de Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin ön koşulu yaptı. Bundan da büyük rahatsızlık duyuyoruz. Bunu da zaten ifade ediyoruz" diye konuştu.

"BU SÜREÇ İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR SÜREÇTİR"

Bu sözler üzerine bir gazetecinin "Türkiye'yi kandırdılar anlamına mı geliyor bu?" sorusuna Talat, "Hayır. Ben Türkiye'yi kandırdılar demiyorum. Ülke kanacak bir ülke değil ki. Bu süreç inişli çıkışlı, yokuşlu, sorunlu bir süreçtir. Bu süreci yaşıyoruz. Kandırma-kandırmama gibi birşey yok. Bizde kanacak gözde yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title