Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Talat Brüksel'de

Brüksel-(dha Özel) - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Temaslarda Bulunmak Üzere Bugün Belçika'nın Başkenti Brüksel'e Geldi.

BRÜKSEL-(DHA ÖZEL) - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat temaslarda bulunmak üzere bugün Belçika`nın başkenti Brüksel`e geldi.

Brüksel`e indikten sonra otelinde dinlenmeye çekilen Mehmet Ali Talat bu akşam TSİ 18.30`da AB Dönem Başkanı Finlandiya`nın Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile görüşecek. Talat`ın görüşme sonrası bir basın toplantısı ile Kıbrıs sorunu konusundaki son gelişmeleri ve temaslarını değerlendirmesi bekleniyor. Talat`a Brüksel ziyaretinde Özel Kalem Müdürü Asım Akansoy eşlik ediyor.

Talat Fin bakan ile görüşme öncesinde otelde DHA`ya şu açıklamaları yaptı; ¨Fin önerileri halen gündemde. Gerçi pazar-pazartesi Finlandiya`da yapılması öngörülen görüşmeler iptal edildi, ama öneriler düşünceler şeklinde hala gündemde. Dolayısıyla o konu ile ilgili daha ziyade görüş alışverişinde bulunacağız. Kıbrıs Türk tarafının tutumunu, düşüncelerini sayın bakana anlatacağım. Bizim beklentimiz Türkiye`nin AB sürecinde bir sorun olmaması, bu arada Kıbrıslı Türklerin izolasyonlarının kalkması. Hedefimiz bütünlüklü çözüm olmakla birlikte izolasyonların kalkması bizim için son derece önemli ve stratejik bir hedeftir.¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title