Haberler

KKTC Başbakanı Soyer, Rum Gençlerle Bir Araya Geldi

CTP Genel Merkezi'nde Rum Gençlerle Bir Araya Gelen KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, 'Kıbrıs'ta Temel Çelişkinin, Kıbrıs'ta Çözüm İsteyen ve İstemeyenler' Olduğunu İfade Ederek, 'Temel Çelişkinin Çözümünde, İdeolojiler Bir Yana Bırakılmalıdır' Dedi.

CTP Genel Merkezi'nde Rum gençlerle bir araya gelen KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, ''Kıbrıs'ta temel çelişkinin, Kıbrıs'ta çözüm isteyen ve istemeyenler'' olduğunu ifade ederek, ''Temel çelişkinin çözümünde, ideolojiler bir yana bırakılmalıdır'' dedi.

Rum gençler, CTP'yi, Ledra Palace Otel'de rutin olarak bir araya gelen bazı KKTC ve Kıbrıs Rum partilerinin kararı çerçevesinde ziyaret etti.

Görüşmede, gençler dışında, komünist AKEL partisi temsilcisi Stefanos Stefenou, Birleşik Demokratlar Hareketi (EDİ) temsilcisi Preksulla Andoniadu ile ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) temsilcisi Keti Klerides de hazır bulundu.

Görüşmede, Kıbrıs sorunu ve çözümü konusunda, CTP ve hükümetinin düşüncelerini anlatan Başbakan Ferdi Sabit Soyer, daha sonra gençlerin yönelttiği soruları yanıtladı.

Soyer, dünyanın en eski sorunlarından biri olan Kıbrıs sorununun çözümü konusunda genellikle, ''yabancılar bizi bıraksa sorunu çözeriz'' denildiğini anımsatarak, Kıbrıs sorununa yabancıların karışmasının temel nedeninin, adanın gerçek sahipleri olan Kıbrıslı Türk ve Rumlardan kaynaklandığına işaret eden Soyer, ''Eğer, siz evinizi temizlemezseniz, komşularınız temizlik konusuna karışır'' dedi.

Soyer, Kıbrıslı Türk ve Rumların, adada karşılıklı acılar çektiğini, bunun nedeninin tarihten kaynaklandığını belirterek, ''tarihin unutulmasını değil ama, bunlardan çıkarılacak derslerle barış, işbirliği, karşılıklı ortaklığa dayalı yeni bir tarih yazmanın başarılması'' gerektiğini kaydetti.

Soyer, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'a, Kıbrıs sorununu görüşmeleri için çağrı yaptı.

Başbakan Soyer, bir soru üzerine, Kıbrıs sorununun çözülmemesi halinde Güney kıbrıs ve KKTC'de milliyetçiliğin yükseleceğini, çözümsüzlüğün, bir toplumun, diğer toplum üzerinde egemenlik isteğini artıracağını belirterek, ''Kıbrıs sorununda çözümsüzlük, dar milliyetçiliği üretir. Bu da demokrasi düşmanıdır'' diye konuştu.

.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title