Haberler

KKTC Başbakanı Soyer, Fransa'da Seçimi Kaybeden Royal'e Mesaj Gönderdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi-birleşik Güçler (CTP-bg) Genel Başkanı, KKTC Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Fransa'da Geçtiğimiz Hafta Gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Kaybeden Sosyalist Parti Adayı Segolene Royal'e Mesaj Göndererek, Seçim Sonuçlarından Duyduğu Üzüntüyü Dile Getirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı, KKTC Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Fransa'da geçtiğimiz hafta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Sosyalist Parti adayı Segolene Royal'e mesaj göndererek, seçim sonuçlarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

CTP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Soyer, Royal'e mesajında, "Kuzey Kıbrıs'ın Cumhuriyetçi Türk partisi adına seçim sonuçlarından büyük üzüntü duyduğumuzu belirterek, dayanışma duygularımızı iletmek istiyorum" dedi.

Soyer, güçlü kaygıları olmakla birlikte, Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, ülkesi Fransa, Avrupa Birliği (AB) ve dünyanın sosyal, ekonomik, çevresel ve siyasi sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için çaba göstermesini diledi.

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Soyer, Royal'e gönderdiği mesajda, "İnanıyoruz ki sizin bu yönde sürecek olan çabalarınız, daha iyi bir Fransa, AB ve dünyanın güvencesi olacaktır" ifadelerini de kullandı.

(TAK-CY-CY-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title