Haberler

KKTC Başbakanı Soyer Başkent Lefkoşa'da Yeni Açılan Lokmacı Kapısının Türk Tarafı Olan Arasta Bölgesini Gezdi

KKTC Başbakanı ve CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, Bugün KKTC'nin Başkenti Lefkoşa'nın Arasta Bölgesini Gezdi.

KKTC Başbakanı ve CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, bugün KKTC'nin başkenti Lefkoşa'nın Arasta bölgesini gezdi.

Bölgeye saat 11.00 sıralarında giden, esnafla sohbet ederek, bazı turistlerle de fotoğraf çektiren Başbakan Ferdi Sabit Soyer, başkent Lefkoşa'nın Arasta ve surlar içi bölgesine gereken yatırımların yapılması için adımların atılacağını, Arasta esnafına yönelik destek paketlerini gelecek hafta açıklayacaklarını söyledi.

Soyer'e gezisi sırasında CTP Milletvekilleri Ahmet Barçın, Ali Seylani, Kadri Fellahoğlu ve Özkan Yorgancıoğlu ile belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Ziyareti sırasında dün Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Lokmacı Kapısı'ndan Rum kesimine geçmesinin Kıbrıs Türk tarafının samimiyetinin bir göstergesi olduğunu kaydeden Soyer, bu şekilde Rum tarafına mesaj verildiğini belirtti.

Soyer, 2008 yılı sonuna kadar Kıbrıs'ta bir çözüme ulaşılmasını istediklerini, bunu kendilerine bir hedef olarak koyduklarının altını çizerek, Cumhurbaşkanı Talat'ın dün Lokmacı bölgesinden Rum tarafına gitmesinin Türk tarafının samimiyetinin göstergesi olduğunu vurguladı.

Arasta bölgesini ve Kapalı Çarşı'yı gezen Soyer, daha sonra kahvede oturarak basına açıklamalarda bulundu.

Soyer, çözüm yönünde atılan adımlar neticesinde Arasta bölgesindeki canlılığı görmenin kendisini mutlu ettiğini, bölgede halen alınması gereken tedbirlerin bulunduğunu söylerken, devletin ilgili tüm dairelerinin ve Belediye'nin harekete geçtiğini, bölgenin bir kısmının 1. Sınıf Turizm Bölgesi olarak ilan edildiğini vurgulayarak, gereken yatırımların bölgeye yapılacağını, önümüzdeki hafta esnafa dönük bir kısım destek paketlerinin açıklanacağını ifade etti.

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Soyer, park sorununun ciddi bir sorun olduğunu, belediye ile çalışarak bu soruna çözüm bulmak için uğraştıklarını fakat artık çok katlı bir otoparkın Lefkoşa için şart olduğunu söyledi.

Başka bir soru üzerine ise Başbakan Soyer, Ticaret Dairesi'nin fiyatlarla ilgili denetimlere başladığını fakat en büyük denetimin halkın kendisinden ve esnaftan gelmesi gerektiğini belirtirken, "Altın yumurtlayan tavuğunuzu keserseniz daha çok altına ulaşamazsınız" diyen Soyer, bu yüzden esnafın ticaret ahlakıyla hareket edeceğine inandığını ve bir kısım spekülatörlere de esnafın gereken dersi vermesi gerektiğini dile getirdi.

Rum sınır kapılarında kayıp yakınlarına yönelik propaganda unsurlarının bulunması konusundaki soruya da Soyer, "Bunu biz kendi sağduyumuzla kaldırdık, onlara bunu ele almaları gerektiği önerisini yapmaktan başka yapacak bir şeyim yok. Doğru değil ama onlar bunu yapıyor. Biz kendi tedbirimizi aldıktan sonra onlar da tedbir almak zorunda olacaklar, çünkü sırıtıyor, sırıtan bir iş şık değildir kanısındayım" şeklinde yanıt verdi.

(MG-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title