Haberler

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı Londra'daki Temaslarını Sürdürüyor

KKTC Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, KKTC'nin kaçakların barınabileceği bir ülke olmadığını söyledi.

Avcı, İngiltere'de bir hırsızlık olayına karışanların KKTC'de saklandıkları ve paralarını aklamaya çalıştıkları iddiaları karşısında, İngiliz polisini KKTC makamlarıyla işbirliği yapmaya davet etti.

Londra'daki temaslarını sürdürmekte olan Turgay Avcı, ziyaretinin üçüncü gününde İngiliz Ulusal medyası ile biraraya geldi. Aralarında Daily Telegraph, Times ve İngiliz Devlet Haber Ajansı The Press Association'ın olduğu medya kuruluşları editörlerine demeç veren Avcı, KKTC'nin kaçakların barınabileceği bir ülke olmadığını vurguladı.

Son günlerde özellikle İngiliz medyasının gündemini meşgul eden 53 Milyon Sterlinlik soygundan sonra bazı zanlıların KKTC'de saklandığı ve parayı KKTC'de aklamaya çalıştıkları şeklindeki iddialara yanıt veren Avcı, "Biz öyle tanınmasak da kendimizi bir Avrupa birliği ülkesi olarak kabul ediyor ve ona göre davranıyoruz" dedi. Avcı, İngiliz polisine açık bir davet göndererek medyadaki iddiaların açığa kavuşması için işbirliği önerdi.

Söz konusu gazeteler aracılığıyla İngiliz yetkililerine de seslenen Avcı, "Biz KKTC olarak ülkemizde kaçakların saklanması ve kanunsuz işlerini ülkemize taşımlarına asla izin vermeyiz ve vermeyeceğiz" diyerek, 6 aydır süren işbirliğinin devamını istedi. Geçtiğimiz aylarda yapılan işbirliği sonucu İngiltere'de cinayetten aranan bir zanlının iade edildiğini hatırlatan Avcı, iddiaların gerçek olması durumunda bile söz konusu şahısları saklamak veya korumak gibi bir düşüncenin asla olmadığını ve iadelerinin

kesin olacağını belirtti.

İngiliz medyasına, İngiltere'de öldürülen Colin Salt davasını da hatırlatan Avcı, "Suç nerede işlenirse işlensin suçtur. Suçu işleyen KKTC vatandaşı bile olsa biz bunu tolere etmeyiz ve adaletin yerini bulmasını sağlarız" diyerek Kemal Kemalzade adlı kişinin İngiltere'de ölüme sebebiyet verme suçundan dolayı KKTC Mahkemelerinde yargılandığını ve şu anda cezasını KKTC cezaevinde çektiğini ifade etti.

Londra'daki faaliyet gösteren iki önemli sivil toplum örgütlerinden Londra Türk Futbol Federasyonu Başkanı Nazım Çelebi ve İngiltere Türk Eğitim Konsoryumu Başkanı Abdullah Hasdemir ile de birer görüşme yapan Dışişleri Bakanı Turgay Avcı federasyonun sorunlarını dinledi. İngiltere'de faaliyetlerini daha rahat yürütebilmeleri için bir binaya ihtiyaç duyduklarını anlatan örgüt yetkilileri, bu konuda Avcı'dan destek istedi.

Bakan Avcı ise imkanlar doğrultusunda Londra'da yaşayan Kıbrıslı Türk gençleri birarada tutan ve gerek eğitim gerekse de sportif ihtiyaçlarını karşılayan bu iki örgüte destek için çalışacağının sözünü verdi.

PAPAGENO'DA RESEPSİYON

Kıbrıslı Türk Reşat Niyazi'nin sahibi olduğu dünyaca ünlü Papageno Restaurant'ta KKTC'nin Londra temsilcisi Dilek Yavuz Yanık'ın ev sahipliği ile gerçekleşen resepsiyona katılan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, İngiltere'deki Kıbrıslı Türk toplumu ileri geleneri ile biraraya geldi ve sohbet etti.

Londra'daki temasları çerçevesinde bugün Ali Rıza Değirmecioğlu Türk okulunu ziyaret edecek olan Bakan Avcı, Londra Türk Radyosu'nun canlı yayınına katılacak ve akşam saatlerinde de Namık Kemal Lisesi'nin geleneksel olarak düzenlediği baloya katılacak.

Bakan Avcı'nın yarın gece KKTC'ye dönmesi bekleniyor.

(MG-İÖZ-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title