Haberler

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Denktaş İzmir'de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tarafından Düzenlenen "Atatürk ve Bağımsızlık" Konulu Söyleşiye Katıldı. Türkiye'nin Son Dönemde Terör Nedeniyle Zor Günler Yaşadığını İfade Eden Denktaş, "Türkiye Milli Çıkarları İçin Ayağa Kalktığında Türkiye'yi Durduracak Güç Yoktur" Dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Atatürk ve Bağımsızlık" konulu söyleşiye katıldı. Türkiye'nin son dönemde terör nedeniyle zor günler yaşadığını ifade eden Denktaş, "Türkiye milli çıkarları için ayağa kalktığında Türkiye'yi durduracak güç yoktur" dedi.

Tezkereye değinen Denktaş, Türkiye'nin güçlü ve dikkate alınması gereken bir ülke olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin bu gücün farkında olması gerektiğini söyleyen Denktaş, "Türkiye dört dörtlük bir ülke. Yeter ki bu gücünü bilsin, farkında olsun. Tezkere günü gelinceye kadar umursayan olmadı Türkiye'yi. Peki Meclis'ten geçince ne oldu. ABD ve diğer ülkeler 'bize bir gün, iki gün daha verin' demeye başladılar. Bu durum Türkiye'nin gücünü, ağırlığını gösterir. Türkiye milli çıkarı için ayağa kalktığında

onu durduracak güç yok" diye konuştu.

"Emperyalistlerin başlattığı adına Kürt isyanı denilen bir isyanın kalıntıları olan PKK ile Türkiye hırpalanıyor" diyen Denktaş, "Bunların arkasında emperyalistler olmasa, Sevr aşıkları, Lozan düşmanları olmasa Türkiye bu huzursuzluğu hiç yaşamazdı. PKK denilen teröristler mücadeleye devam edemezlerdi. Dolayısıyla Atatürk ilkeleriyle yaşamak, onu yaşatmak, onu anlamak hepimizin görevidir. Çünkü aynı mücadele çok daha sinsi bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Denktaş, 10 Kasım'ı Atatürk'ün öldüğü gün değil doğduğu gün gibi anımsadığını söyledi. Atatürk'ün ilkeleriyle, cumhuriyetiyle yaşadığını ifade eden Denktaş, onu yaşatmaya devam edecek olanların gençler olduğunu, Atatürk'ün uzağı gören bir lider olarak cumhuriyeti gençliğe armağan ettiğini belirtti.

Atatürk'ün Türk Milletine armağan ettiği cumhuriyete titizlikle sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Denktaş, şöyle konuştu: "ABD laik Cumhuriyet'in ılımlı İslam cumhuriyetine dönüşmesini istiyor. AB açıkça, hiç çekinmeden yüzü kızarmadan 'Atatürk ilkeleri, AB normlarına uymaz' diyor. Bu ilkelerin hangileri nerelerine batıyor, söylemiyorlar. Ama biz biliyoruz. Bu cumhuriyet, bu üniter devlet batıyor onlara. Çünkü Sevr Anlaşması'nı unutmadılar, Lozan Anlaşması'nı hazmedemiyorlar. 'Ne mutlu Türküm

diyene' vecizesiyle kökü, kökeni ayrı olsa dahi bir millet yaratıldı. Amerika'da sorsanız herkes 'Amerikanım' der. Peki Türkiye'de yaşayan herkes Türk olduğunda size ne oluyor. Bakıyoruz, Atatürk'ün can vererek, kan vererek yırtıp attığı Sevr Anlaşması'nın haritası birdenbire elden ele dolaşmaya başlıyor. Bunun anlamı, Türkiye'yi bölmek isteyenlere cesaret vermektir. Türkiye bundan sonra azınlık olmayanları azınlık yapmazsan, Kıbrıs'ı Yunan'a hediye etmezsen, Kürt sorununu, Ermeni sorununu halletmezsen,

vilayetlere özerklik vermezsen gibi şeylerle tehdit edilecek. Sırada şimdi bunlar var."

Bu sebeplerden dolayı Atatürk'ü anma konusunda bu yıl daha heyecanlı olunduğunu belirten Denktaş, Atatürk'ün cumhuriyetinin onun ilkeleri doğrultusunda yaşatılması ve boyun eğilmemesi gerektiğini söyledi. Aynı ilkelerle yola devam edilmesi gerektiğini anlatan Denktaş, şöyle konuştu: "Atatürk 'bağımsızlık benim karakterimdir' diyor. O zaman bağımsızlık hepimizin karakteri olmalıdır. Aranızda Nutuk'u, Çılgın Türkler'i, İstiklal Savaşı ile ilgili kitapları okumayanlar varsa okuyun. Okuduysanız vakit

bulduğunuzda tekrar gözden geçirin. Her defasında yeni bir şey bulduğunuzu göreceksiniz."

Atatürk'ün dine karşı olumsuz göstermeye çalışan kesimlerin olduğunu savunan Denktaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ilımlı İslam ve bunu yürütenler Atatürk'ü dinsiz imansız olarak takdim ederler kendi aralarında. Halbuki Atatürk'ün dinimiz hakkında söyledikleri parıl parıl parlamaktadır. 'Bunu kafası örümcekli yobazlardan değil, Kur'an-ı Kerim'den öğreneceksiniz' der. Atatürk attığı her adım da Allah diyen, Allah'tan korkan bir insandı"

AB'ye girmenin Türkiye için bir hak olduğunu anlatan Denktaş, AB'nin beklentisinin Türkiye'nin köktendinci bir idareye dönüşmesi olduğunu öne sürdü. Denktaş, cumhuriyete sahip çıkılması konusunda gençlere seslenirken, bunun için tek çarenin Atatürk ilkeleri olduğunu sözlerine ekledi.

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title