Haberler

Kızlık Zarı Konusunda Yanlış Bilgilere Sahibiz

Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Opr.dr. Berk Angün, Toplumda Çok Sayıda Kişinin Kızlık Zarı ile İlgili Yanlış Bilgilere Sahip Olduğunu Söyledi.

KADIN doğum hastalıkları uzmanı Opr.Dr. Berk Angün, toplumda çok sayıda kişinin kızlık zarı ile ilgili yanlış bilgilere sahip olduğunu söyledi.

Eskişehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Opr.Dr. Berk Angün, bazı kadınlarda kızlık zarının kapalı, bazıların da da bu zarın esnek olduğunu belirtti. Kapalı olan kızlık zarının ergenlik dönemine gelen genç kızlarda adet kanamasının dışırı çıkmasını engellediğini kaydeden Opr.Dr. Angün, bu durumlarda zarın doktor tarafından yapılan cerrahi müdahaleyle açıldığını söyledi. Bazı genç kızlarda ise kızlık zarının esnek olması nedeniyle cinsel ilişki sırasında yırtılmadığını anlatan Opr.Dr. Berk Angün, ''Ayrıca uzak doğu ve salon sporu çalışmalarına katılanlarda da kızlık zarı yırtılabilir'' dedi.

Toplumda kızlık zarı konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığını vurgulayan Opr.Dr. Berk Angün, bunun bir namus meselesi olarak görüldüğünü, bu yüzden boşanmaların, intiharların ve cinayetlerin olduğunu belirtti. Opr.Dr. Angün, kızlık zarı yüzünden haksız yere çok sayıda genç kadının hayatının karardığını, bu zarı diktirenlerin sayısının da oldukça fazla olduğunu bildirerek şöyle konuştu:

''Kızlık zarlarının çeşitleri vardır. Toplumda problem yaratan iki çeşit kızılık zarı vardır. Biri kapalı kızılık zarıdır. Bu tür kızlık zarında adet kanaması olmadığı için hastalar evlenmeden önce doktora gitmek zorunda kalırlar. Cerrahi müdahale ile kapalı kızlık zarı açılır. Tıp dilinde 'hymen' dediğimiz esnek kızlık zarı ise cinsel ilişki sırasında bozulmaz. Ancak doğum esnasında ya da doktor müdahalesi ile bozulabilir. Esnek kızlık zarı cinsel ilişki sırasında bozulmadığı için kanama da olmaz. Kanamanın olmayışı daha önceden ilişkiye girilmiş anlamına gelmez. Kızlık zarı takıntıları yüzünden mutlu başlayan birçok evlilik mutsuzlukla bitiyor ya da güvensiz bir şekilde devam ediyor. Her kızın zarı esnek değildir. İlk gece kanaması olan her kızın da daha önceden cinsel ilişkiye girmediği söylenemez. Çünkü kızlık zarı yırtılmış olan çoğu insan kızılık zarını diktirebilir. Bu da cinsel ilişki sırasında kanama olması demektir. Bu nedenle kızılık zarı namus kavramıyla eş değerde tutulmamalıdır.''

Saadet KEFAL

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title