Haberler

Kızılhaç Gazze'de Kovid-19'la mücadele için tıbbi yardımda bulundu

Güncelleme:

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek için kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına tıbbi yardım sağladı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek için kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına tıbbi yardım sağladı.

ICRC'nin 5 kamyondan (160 koli) oluşan tıbbi yardımı, "sterilizasyon malzemelerine ek olarak maskeler, eldivenler ve koruyucu giysiler" gibi Kovid-19'u önleyici ürünler içeriyor.

ICRC'ye göre, Gazze'deki Sağlık Bakanlığına 25, Askeri Sağlık Hizmetleri Kurumuna 25 ve Filistin Kızılayına 110 koli tıbbi yardım teslim edildi. ICRC Gazze Ofisi Müdürü Ignacio Casares de yardımların tesliminde hazır bulundu.

Casares, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin Kızılayı, Sağlık Bakanlığı ve karantina merkezlerine ICRC'nin kişisel koruyucu ekipman, dezenfektan ve sterilizasyon malzemesi dağıttığını söyledi.

Virüsün yayılmasını kontrol etmek için tüm insani yardım kuruluşlarının her türlü çabayı göstermesi gerektiğini belirten Cesares, Gazze'de Kovid-19'un yayılmasından endişe duyduğunu aktardı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ve insan hakları örgütlerinin verilere göre, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı 14 yıllık abluka nedeniyle sağlık sektörü Kovid-19 salgınıyla mücadeleyi sıkıntıya sokacak şekilde ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği yaşıyor.

Gazze'de vaka sayıları endişe verici

Gazze Şeridi'nde Kovid-19 vaka sayılarındaki endişe verici artış devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, bölgede Kovid-19 kaynaklı can kaybı 304'e yükseldi, vaka sayısı ise 36 bini aştı.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana abluka altında tutuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title