Haberler

Kızılhaç Başkanı Kellenberger'in ABD Temasları

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Jacob Kellenberger'ın, ABD'nin Guantanamo Körfezi'ndeki Hapishanesiyle İlgili ABD'li Yetkililer ile Yapacağı Görüşmeler İçin Washington Ziyaretine Bugün Başladığı Açıklandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Jacob Kellenberger'ın, ABD'nin Guantanamo Körfezi'ndeki hapishanesiyle ilgili ABD'li yetkililer ile yapacağı görüşmeler için Washington ziyaretine bugün başladığı açıklandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Kellenberger'in, 3 gün sürecek Washington ziyareti boyunca ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Savunma Bakanı Robert Gates ve üst düzey ABD'li yetkililer ile görüşmelerde bulunacağı ifade edildi. Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Vincent Lusser, görüşmelerin Guantanamo'da tutuklu 400 kadar mahkumun 5 yıldan fazla süredir hiçbir suçlama olmadan tutuklu bulunmaları konusunda yoğunlaşacağını söyledi. Vincent, Kellenberger'ın görüşmeler esnasında Irak, İsrail, Filistin, Afganistan ve Sudan'daki olaylarla ilgili de görüşmelerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

Kızılhaç yetkilileri, Guantanamo cezaevinin koşullarını incelemek üzere 40 defa cezaevini ziyaret etmiş, mahkumlardan ailelerine ve ailelerinden mahkumlara 800 kadar mektup iletmişti.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title