Haberler

Kızılderililerin Müziğine, Roman Vatandaştan Tepki: Nereden Geldi Bunlar?

Güncelleme:

Tekirdağ'da Kızılderili müzik grubuna, Roman vatandaş, "Tekirdağlılar bize sahip çıkmıyor. Nereden geldiyse bunlara sahip çıkıyorlar. Resmen bizim mesleğimizi aldılar." dedi.

Güney Amerika ülkelerinden Kızılderili bir grup, Tekirdağ sokaklarında çaldıkları yöresel müzikleri ve oyunlarıyla vatandaşları kendilerine hayran bıraktı. Bunu gören roman bir vatandaş ise "Mesleğimizi elimizden alıyorlar." diyerek Kızılderililere tepki gösterdi.

KIZILDERİLİ MÜZİĞİ TEKİRDAĞ'DA ÇOK BEĞENİLDİ

Çeşitli davetler için Türkiye'ye gelen ve belirli güzergahlarla gezilerine devam eden Kızılderililer, Tekirdağ'da mini bir konser düzenledi.


Güney Amerika ülkelerinden gelen 4 kişilik İnka Solo adında Kızılderili grup, kentin merkez ilçesi Süleymanpaşa'da bulunan Tuğlalı Parkta Kızılderili kıyafetleri ve yöresel çalgı aletleriyle düzenledikleri gösteri, izleyenlerden büyük beğeni topladı.


Kısa süre içerisinde çok sayıda vatandaşın çaldıkları müziklerle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran grup, notalarıyla kendilerini dinleyenleri mest etti.


"İLGİMİZİ ÇEKTİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEY"

İnka Solo grubunu dinleyen vatandaşlar ise daha önce bunları sadece televizyondan gördüklerini ifade ederek, "İlgimizi çekti çok güzel bir şey. Neticede müzik olsun da önemli olan odur. En azından vatandaş eğleniyor" dediler.


"AYIP AYIP SAYIN TEKİRDAĞLILAR BİZE SAHİP ÇIKIN"

Tekirdağ'da klarnetçi olduğunu ifade eden Roman bir vatandaş, "Tekirdağlılar bize sahip çıkmıyor. Nereden geldiyse bunlara sahip çıkıyorlar. Resmen bizim mesleğimizi aldılar. Ayıp ayıp, sayın Tekirdağlılar bize sahip çıkın." diye konuştu.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güney Amerika Tekirdağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title