Haberler

Kızılderili Müziğinin Geleceği Bir Türk'e Emanet

Kızılderili Müziği, Babası Türk Annesi Kızılderili Olan Evren Ozan'a Emanet. Henüz 14 Yaşında Olmasına Rağmen Birçok Ödülün Sahibi Olan Ozan'ın Eserleri Radyolarda Çalınıyor, Film Müzikleri Olarak Kullanılıyor.

Kızılderili müziği, babası Türk annesi Kızılderili olan Evren Ozan'a emanet. Henüz 14 yaşında olmasına rağmen birçok ödülün sahibi olan Ozan'ın eserleri radyolarda çalınıyor, film müzikleri olarak kullanılıyor.

Müzikal yeteneği ile dikkat çeken Ozan Evren, henüz 9 yaşındayken Eylül 2002 sayısında National Geographic dergisine haber oldu. İlk albümünü (Images of Winter "Kış Hayalleri") 7 yaşında hazırlamaya başlayan Ozan'ın bu çalışması 8 yaşında iken müzik marketlerde yerini aldı ve 2001 yılında "Rising Star-Kızılderili Müziği ödülünü (Native American Music Award) kazandı.

9 yaşına geldiğinde ikinci albümü olan "As Things Could Be"yi çıkaran Ozan'ın ünü Amerika sınırlarını aştı. Possum Hall stüdyosunda kaydedilen ikinci albüm ile birlikte Evren'in müzikleri ülke çapındaki ve uluslararası radyolarda çalınmaya başladı.

Amerika'nın birçok yerindeki etkinliklerde flüt çalması için davet edilen Evren Ozan'ın hayran kitlesi her geçen gün artıyor. Dünya klasmanında ünlü müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşma onuruna genç yaşta sahip olan ender müzisyenlerden biri olarak gösterilen Ozan'ın eserleri, bugün birçok ödül kazanmış bağımsız filmlerde, profesyonel dans performanslarında ve bazı müzik albümlerinde yer alıyor.

Evren Ozan, Kızılderili anne ve Türk babanın çocuğu. Babası İzmirli bir Türk. Ozan'ın babası ve Kızılderili olan annesi Faith Ozan, İzmir Amerikan Kız Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak çalıştığı yıllarda tanışıp evlenmişler ve Amerika'ya birlikte dönmüşler. Bu evlilikten Evren Ozan dünyaya gelmiş. Evren'in annesi bugün Osage'ler diye bilinen Kızılderili ailesinden. Bu kabile kendini Wazhazhe diye de adlandırıyor. Evren Ozan'ın Aldığı Ödüller arasında, Best Instrumental Album Alluvia (Native American

Music Awards) (2007), Rising Star Native American Music Award (2005),

Davidson Fellow (2005) ve Rising Star Native American Music Award (2001) bulunuyor.

(HE-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title