Haberler

Kızılçullu'ya üç altın madalya daha

Güncelleme:

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezinin öğrencileri, biyokimya, çevre ve fizik alanında ürettikleri projeleriyle üç dünya birinciliği ve bir özel ödül kazandı. Malezya merkezli SEGI College University ve Endonezya'dan Indonesian Young Scientist Association'ın ortak olarak hazırladığı World Invention Competition and Exhibiton (WICE) proje yarışmasına katılan gençler, 12 ülkeden 112 projeyi geride bırakarak Buca'nın adını bir kez daha dünyaya duyurdu.

Buca'nın bilim üssü Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, uluslararası arenada yeni bir başarıya daha imza attı. Her geçen gün bünyesine kattığı öğrencilerin bilimsel ve sanatsal yeteneklerini gün yüzüne çıkaran merkez; Hong Kong, Tunus ve Zimbabwe'de aldığı derecelerin ardından Endonezya'da da altın madalya kazandı. World Invention Competition and Exhibiton (WICE - 12 Eylül 2020) proje yarışmasına katılan gençler, üç dünya birinciliği ve bir özel ödül elde etti.

Altın madalya özel ödülle taçlandı

Merkez öğrencilerinden Sinemis Nur Boz ve Bilal Esmer'in biyokimya alanında hazırladıkları "İnsana ve çevreye zarar vermeyen biyolojik gıda ambalajı" projesi, altın madalyanın yanı sıra Malaysia Innovation, Invention and Creativity Association (MIICA) tarafından özel ödüle layık görüldü. Asil Söylev ve Sude Kahraman'ın çevre alanında hazırladıkları "Ağır metal atıklardan oluşan zararları belirleyecek sensör" projesi de altın madalyayı göğüsledi.

Kalıtsal hastalıkları tespit edecek proje

Daha önceki uluslararası yarışmalarda biyokimya ve çevre alanında aldığı ödüllere ek olarak merkez, bu yarışmada bir yeni branşta daha başarı kazandı. Fizik alanında proje üreten Bilge Toprak Karakaya, nano boyutta iletkenliğin kuantizasyonu araştırılarak insanlarda üridin eksikliğini tespit eden bir biyosensör hazırladı. Kalıtsal hastalıklar ve bazı nörolojik rahatsızlıkların tespit edilmesinde önemli rol oynayacak proje, altın madalya ile ödüllendirildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Buca Belediyesi Malezya Buca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title