Haberler

Kızılay'ın Kan Toplama Kampanyaları

"Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor" ve "1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" Sloganlarıyla Başlatılan "Türk Kızılay'ı Gönüllü Kan Bağışçısı Davranış Değişikliği" Kampanyası'na Bir Destek de Vali Veysel Dalmaz'dan Geldi.

"Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor" ve "1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" sloganlarıyla başlatılan "Türk Kızılay'ı Gönüllü Kan Bağışçısı Davranış Değişikliği" Kampanyası'na bir destek de Vali Veysel Dalmaz'dan geldi.

Kampanyayla toplumun tüm kesimlerinde kan bağışı bilincinin uyandırılmasının hedeflendiğini ifade eden Vali Dalmaz, ülke genelinde oluşturulacak gönüllü, düzenli ve sürekli kan bağışçılarının toplum sağlığı açısından da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Tüm vatandaşların günün birinde yaşadıkları ya da tanık oldukları sağlık sorunları karşısında kana ihtiyaç duyacağının altını çizen Dalmaz, "Kan bağışında bulunmak birey sağlığı açısından da son derece önemlidir. Ben de düzenli olarak kan bağışında bulunuyorum. Toplumsal sorumluluk duygusundan yola çıkarak başladığım düzenli bağışlarımda şunu fark ettim, belli periyotlarda sürekli kan vermek benim sağlığımda da son derece olumlu etkilere neden oldu. Hem birey hem de toplum sağlığı üzerinde böylesine pozitif değişimlere neden olan kan bağışı eylemi, ilimizde ve ülkemizde toplumsal refleks haline dönüşmesi gerekmektedir. Ülkemizde yeterli sayıda gönüllü kan bağışçısı olmadığı için toplanan ve saklanan kan miktarı maalesef ulusal ihtiyacımızı karşılamamaktadır. Bu kampanyalarla toplumumuz bilinçlenip, kampanya kapsamında kan veriyor ancak asıl hedef düzenli ve sürekli kan bağışçıları oluşturmaktır. Bir defa kan verip daha sonra kan vermemek geçici bir süre için sorunlara çare oluyor. Oysa herkesin bir gün ihtiyaç sahibi olacağını düşünerek, sürekli ve düzenli bir şekilde kan bağışında bulunması gerekiyor. Ancak bu sayede çevremizde sık sık duyduğumuz acil kan anonslarına son verebiliriz" dedi.

Kampanyanın yıl sonuna kadar devam edeceğinin altını çizen Dalmaz, tüm Sivas halkını kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Vali Dalmaz, kampanya sloganlarını hatırlatarak, "Kanımızın yetmemesinin Sivaslıların da kanına dokunacağına ve 252 bin nüfuslu bu kentte sağlığı kan vermeye uygun en az yüz bin iyi insanın olduğuna inanıyorum" dedi.

(İG-SE-Y) 26.05.2008 16:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title