Haberler

Kızılay'ın genç gönüllüleri bakıma muhtaç yaşlıların eli ayağı oldu

Güncelleme:

Elazığ'da Genç Kızılay gönüllüleri, yalnız yaşayan bakıma muhtaç yaşlıları evinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kızılay gönüllüleri, 24 Ocak'ta yaşanan ve merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde ve sonrasında yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşlı ve kimsesizlere destek sunmak için çalışmalar yürütüyor.

"Büyük insanlar büyük dualar" sloganı ile yola çıkan gönüllüler, yalnız yaşayan yaşlıların yanında olmak için 36 kişiden oluşan bir ekip kurdu.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 6 kişilik gruplar halinde önceden belirledikleri kimsesiz yaşlıların evine giden gençler, yaşlılara gıda yardımında bulunuyor, temizlik, tadilat ve yemek gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Evdeki işlerini tamamlayan gençler, demledikleri çayı birlikte yudumladıkları yaşlılarla sohbet ediyor.

"Dua almak için yaşlılarımızın kapılarını çalıyoruz"

Genç Kızılay Elazığ İl Başkanı Fatih Bozkurt, AA muhabirine, Kızılay gönüllüleri ile yaşlı ve kimsesizlerin yanında olmak için bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Tespit ettikleri yaşlılarla aile gibi olduklarını ifade eden Bozkurt, "Büyük insanlar büyük dualar" sloganıyla yola çıktıklarını ve projeyi sürdüreceklerini aktardı.

Bozkurt, Kızılay'ın her yerde dua almaya devam edeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu süreçte gıda kolisi, temizlik malzemesi ulaştırmak, onların yanında olmak tabii ki bir nebze de olsa yaralara su serpiyor ama insanlarla sohbet etmek, dertlerini dinlemek, deprem ve salgın sürecinde yaşadıklarını anlamak birinci amacımız. 36 kişilik gönüllümüzle büyüklerimizin evlerine gidip, hayır dualarını alıp, temizliklerini yapıyoruz. Evlerine taşıyamadıkları malzemeleri taşıyoruz. Gönüllülerimiz gerekli tadilatları yapıyor. Bu süreçte tamamen dua almak için yaşlılarımızın kapılarını çalıyoruz."

"Bu proje sayesinde birçok ailemiz oldu"

Gönüllülerden Ayşe Karatoruk da kimsesiz ve yaşlıların yanında olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yaşanılan bu zor günlerde imkanı olan herkesin bu tür iyilik hareketlerinde bulunması gerektiğini ifade eden Karatoruk, "Deprem yaşadık, ardından salgın sürecine girdik. Bu yüzden kimsesiz ve yaşlıları ziyaret ederek yaralarını sarıyoruz. Yaşlılarımız bizlere çocukları gibi bakıyor, bize güveniyor. Bu proje sayesinde tek bir ailemiz yok, birçok ailemiz oldu. Yaptığımız bu iş bize mutluluk veriyor." diye konuştu.

"Hepsi benim çocuklarım oldu"

Evinde tek başına yaşayan 72 yaşındaki Neriman Balıkçı, kendisini ziyaret eden gençler sayesinde yalnız kalmadığını belirtti.

"Gelip işimi yapıyor, ihtiyaçlarımı temin ediyorlar. İşten çok insana, konuşmaya ihtiyacım var. Sağolsun gençlerimiz her konuda yanımdalar." ifadelerini kullanan Balıkçı, gençlerin herkesin yardımına yetiştiğini aktardı.

Balıkçı, "Daha ne isterim? Hepsi benim çocuklarım oldu. Gece, gündüz her ihtiyacım olduğunda çekinmeden arıyor, ihtiyaçlarımı söylüyorum." dedi.

"Onlarla çay içmek bile bize yetiyor"

Evde eşi ile yaşayan ve kronik rahatsızlığı bulunan Ağa Bayat (68) ise gençlerin kendilerine destek sunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Allah razı olsun, gençler bize yardım ettiler. Beraber oturduk, dertleştik, çok sevindim. Buraya gelip tüm ihtiyaçlarımızı gideriyorlar. Onlarla çay içmek bile bize yetiyor. Tüm temizlik ihtiyaçlarımızı giderdiler. Çok memnun olduk."

Eşi Asriye Bayat da gençlere teşekkür ederek, "Allah razı olsun, bize yardım ediyorlar. Eşimle yalnızdık, evimiz onlarla daha kalabalık oldu." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Elazığ Genç Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title