Haberler

Kızılay Haftası

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Varlığı ile daima gurur duyduğumuz Türk Kızılayı, Türk milletinden aldığı güç ve destekle, zor durumda dayanışmanın, felaketlerin en yoğun anında adaletin, savaşın en çetin anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmaktadır.

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Varlığı ile daima gurur duyduğumuz Türk Kızılayı, Türk milletinden aldığı güç ve destekle, zor durumda dayanışmanın, felaketlerin en yoğun anında adaletin, savaşın en çetin anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Topaca, Kızılay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin yüz akı Türk Kızılayının, yardıma muhtaç kişilerin bütün insani ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biri olduğunu belirtti.

Türk Kızılayının din, dil, soy ve renk ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında ihtiyaç sahibi ve yoksul insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırarak 149 yıldır dünyada iyiliğin timsali olduğunu aktaran Topaca, "Varlığı ile daima gurur duyduğumuz Türk Kızılayı, Türk milletinden aldığı güç ve destekle, zor durumda dayanışmanın, felaketlerin en yoğun anında adaletin, savaşın en çetin anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmaktadır." ifadesini kullandı.

" Türk Kızılayı, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır"

Vali Topaca, vahim bir tablonun yaşandığı Suriye'de Türk Kızılayının, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin her türlü ihtiyacını karşılayarak onlara kucak açtığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türk'ün misafirperverliğini ve muhtaç durumdaki insanların her türlü ihtiyacını karşılayabildiğini bütün insanlığa göstermektedir. Türk Kızılayı afet halleri dışında AŞ ocaklarında her gün binlerce yoksul vatandaşımıza sıcak yemek sunmakta ve ülkemizin kan ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayarak çok önemli hizmetler vermeyi de sürdürmektedir. Türk Kızılayı, bu önemli görevleri sadece 'insanlık' adına üstlenip hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır."

Bu kutsal görevi yerine getiren Kızılay'ın yönetici ve çalışanları ile hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Topaca, herkesin Kızılay Haftası'nı kutladı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Ercan Topaca Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title