Haberler

Kızılay Haftası

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kızılay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kızılay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çakacak, Türk Kızılay'ının, din, dil, ırk ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında, dünyanın en uzak yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine bile karşılık beklemeksizin bütün insani ihtiyaçlarını karşılayarak şefkat elini uzatan, acılarını hafifletmeye çalışan, yaralarını saran ve yardımsever çalışmalarıyla Türkiye'nin de yüz akı ve gurur vesilesi olan yardım kuruluşu olduğunu kaydetti.

Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasındaki haftanın Kızılay Haftası olarak kutlandığını anımsatan Çakacak, şunları kaydetti:

"Hafta boyunca yürütülen etkinliklerle, Türk Kızılayı'nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerinin, özellikle gençlere ve kamuoyuna anlatılarak farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.

Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılayı, Türk milletinin insan odaklı medeniyet anlayışının somutlaşmış halidir. Yüksek insani değerlere sahip kültürümüzde Türk Kızılayı, milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma, dostluk ve işbirliğini destekleyen tavrıyla milletimizin gurur kaynağı olmaktadır."

Çakacak, Türk Kızılayı'nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin büyüklüğüne yakışır hizmetleri yerine getirebilmesi için kan bağışı ile ayni ve nakdi yardımlarda bulunarak kurumun güçlü kılınması gerektiğine dikkat çekti.

Vali Çakacak, şöyle devam etti:

"Milletimizin ve yardımsever Eskişehir halkının bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Kızılaya her türlü yardımlarını ve işbirliğini devam ettireceğine yürekten inanıyorum. Bu duygularla, insanlık adına bu ulvi görevi üstlenen ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk Kızılayı'nın değerli yönetici ve çalışanları ile hayırsever Eskişehirli vatandaşlarımızın Kızılay Haftası'nı kutlar, sevgi ve saygılar sunarım."

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Çakacak Türk Kızılayı Eskişehir Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title