Haberler

Kızılay gönüllüleri, Anneler Günü'nde yalnız yaşayan Hatice ninenin yüzünü güldürdü

Güncelleme:

Elazığ'da Kızılay gönüllüleri Kovancılar ilçesinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Hatice Demiroğlu'nun Anneler Günü'nde yüzünü güldürdü.

Elazığ'da Kızılay gönüllüleri Kovancılar ilçesinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Hatice Demiroğlu'nun Anneler Günü'nde yüzünü güldürdü.

Türk Kızılay Kovancılar Temsilciliği bünyesinde hayırseverlerin yaptığı bağışlarla yardım faaliyetleri yürüten Kızılay gönüllüleri, ihtiyaç sahibi aileler ile yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerin umudu oluyor.

İlçede tespit edilen ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak gelen yardımları ulaştıran iyilik gönüllüleri, evinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Hatice nineyi de Anneler Günü'nde unutmadı.

Evine misafir oldukları Hatice ninenin bayram temizliğini yapan ve iftarlık börek açan Kızılay gönüllüleri, bayramlık giysiler de hediye etti.

Kovancılar Genç Kızılay Başkanı Enes Muhammed Kaya, AA muhabirine, Kızılay'ın sadece kan bağışı toplayan ya da gıda dağıtan değil, her alanda yürüttüğü yardım faaliyetleriyle toplumsal ve kültürel değerleri yaşatan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Bu kapsamda yalnız yaşayan ya da bakıma muhtaç yaşlı çiftlere yönelik de yardım faaliyetlerinde bulunduklarını aktaran Kaya, "Asla haklarını ödeyemeyeceğimiz annelerimizin başımızın tacı olduğunu göstermek, hayır dualarını almak için her hafta bir annemizi, evini temizlemek, yemeğini yapmak ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere ziyaret ediyoruz." dedi.

"Bütün annelerimizin kıymetini bilelim"

Kızılay gönüllülerinden Naile Üstünkaya ise anneliği mukaddes bir değer olarak gören inancın mensupları olarak, çocuklarına iyiliği, doğruluğu ve güzel ahlakı öğreterek geleceğe hazırlayan annelerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Bu duygularla Kızılay gönüllüleri olarak yalnız yaşayan ya da bakıma muhtaç annelerin yanında olduklarını dile getiren Üstünkaya, onların toplum için çok değerli olduğunu hatırlatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Üstünkaya, "Hatice ninemize ziyarette bulunarak onu mutlu etmeye çalıştık ancak o hoş sohbetiyle bizleri daha da mutlu etti. Sağ olsun çok da güzel karşıladı. Bütün annelerimizin kıymetini bilelim, onlar bizim baş tacımız, onlar bizi büyüttü, bizler için emek verdi." diye konuştu.

Besra Özcan da çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren annelerin, karşılık beklemeden sevmenin, fedakarlığın, şefkatin ve hoşgörünün timsali olduklarını dile getirdi.

Toplumda huzurun vuku bulması ve mutlu bir geleceğe ulaşılabilmesi için tüm annelerin değerinin bilinmesi gerektiğine işaret eden Özcan, "Bu dünyada paha biçilemeyecek tek sevgi anne sevgisidir. Bu özel günde Hatice ninemizin evlatları olarak onu yalnız bırakmadık. Sadece Anneler Günü'nde değil her zaman için Hatice ninemizin yanında bulunacağız." ifadelerini kullandı.

"Kızılaydan Allah razı olsun"

Kızılay gönüllülerinin Anneler Günü sürpriziyle yüzü gülen Demiroğlu, eşinin ölümü ve 2 çocuğunun evden ayrılmasının ardından uzun süredir yalnız yaşadığını anlattı.

Bu ziyaretlerle büyük mutluluk yaşadığını belirten Demiroğlu, "Allah razı olsun hepsinden, evime gelip beni sordular. Allah onların işini rast getirsin, yüzlerini güldürsün. Onlar nasıl gelip kapımı açmış ise Allah da onlara güzel kapılar açsın. Kızılay'dan Allah razı olsun, Anneler Günü'nde gelip beni sordular, evimi temizlediler." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Anneler Günü Kovancılar Kızılay Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title