Haberler

Kızılay'dan "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi"

Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, "deprem olacak mı sorusundan çok birey olarak depreme ne kadar hazırlıklıyız" sorusuna cevap aramak gerektiğini söyledi.

Türk Kızılay'ı tarafından ilki İstanbul'da gerçekleştirilen "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin" ikinci ayağı Düzce'de başladı. Kızılay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplum liderlerinin eğitilmesi toplantısına Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara da katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Işıkara, deprem olacak mı sorusundan çok depreme ne kadar hazırlıklıyız sorusuna cevap aranması gerektiğini söyledi. Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında birinci ilin İstanbul olduğunu anlatan Işıkara, şöyle konuştu: "İkinci il Düzce. Şu an Düzce'de eğitmen eğitimi yapılıyor. 12 Kasım'da da tüm eğitmenler tüm Düzce'ye yayılarak muhtarlar, din adamları ve öğretmenler vasıtasıyla toplumu bilgilendirme çalışmalarına başlayacak.

Burada ilk olarak deprem olacak mı suali sormak yerine deprem olacağı gerçeğini kabul edeceğiz."

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu anlatan Işıkara, sözlerine şöyle devam etti: "Marmara Denizi konuşuluyor. Marmara'da deprem olabilir, başka bir yerde de deprem olabilir. Bunun için deprem olacak mı sorusu yerine deprem olacağı gerçeğini kabul edip korunma kültürü bilincine ehemmiyet vermeliyiz. Bu da bireylerden başlar. Marmara'nın altında şunlar oluyor, fay şuradan geçiyor, buradan geçiyor. Bunlar sade bir vatandaş olarak beni ilgilendirmiyor. Marmara'da potansiyel olarak bir deprem tehlikesi var

mı? Var. Buradaki fay bir deprem üretecek mi? Evet. Ben bu depreme karşı hazır mıyım? Toplumun bu yönde yönlendirilmesi gerekiyor. Türk Kızılay'ı olarak toplumu teşkilatlandırmaya, toplum bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. Artık deprem güvenli yapı bilincini aşılamalıyız. En önemlisi de can kaybına neden olan kötü bina ve evimizdeki eşyalardır."

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, mobilya ve beyaz eşya üreticilerine de tavsiyelerde bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: "Mesela mobilya üretenler mobilyaları satarken, yine keza beyaz eşya üreticileri bu eşyaların duvara bağlantı elemanlarını da promosyon olarak verse. Böyle bir bağlantı elemanı verildiği zaman vatandaş evine gelen bu eşyayı monte eder. Bu da toplum bilinci aşılanmasında önemli olur. Marmara depreminde hayatını kaybedenlerin yüzde 3'ü devrilen ve kayabilen eşyaların altında kaldı."

Işıkara, daha sonra "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" toplantısına katıldı.

(AY-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title