Haberler

Kızılay'da "Kamusal Alanda Sanat"

Çankaya Belediyesi'nin, Hollanda Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Vakfı'yla birlikte düzenlediği "Kamusal Alanda Sanat" gösterisi başladı.

Çankaya Belediyesi'nin, Hollanda Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Vakfı'yla birlikte düzenlediği "Kamusal Alanda Sanat" gösterisi başladı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Mülkiyeliler Birliği'nde "Kamusal Alanda Sanat" etkinliğinin küratörü Jerome Symons, yardımcı küratörlerden Ece Akay ve Umut Şumlu, proje sanatçılarından Kostana Banovıc, Volkan Aslan, Lıesbeth Van Woerden, Marco Cops, Rob Sweere, Geert Mul, Jeroen Eısınga, Erkan Özgen, Özlem Günyol, Mustafa Kunt, Cemil Batur Gökçeer, Emre Erkal'ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Tanık, toplantıda yaptığı konuşmada, Kızılay'ın Yüksel Caddesi, Konur ve Karanfil sokaklarında gerçekleşecek olan "Kamusal Alanda Sanat" projesinin temel amacının, demokratik bir kentin, kültürel bakımdan zenginleşmesine yardım etmek ve kentin merkezinde kamusal alanda özgürce sanat etkinliklerinin gerçekleşebilmesine zemin hazırlamak olduğunu söyledi.

Tanık, etkinlik için fotoğraf bazlı olan 16 adet projenin, kamusal alana yerleştirilmeye başlandığını belirterek, "3 bölümlü projenin ilk bölümünde, sokaklarda sanatçı çalışmaları yer alacak. 2'incisi Çankaya Belediyesi Galeri Kara'da Başkent, Bilkent, Hacettepe, Gazi ve Ortadoğu Teknik Üniversitelerinin güzel sanatlar tasarım ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencilerinin, kamusal mekan fikir projeleri sergilenecek. 3'üncü olarak da 'Kamusal Sanatın Ankara'nın Gelişimindeki Rolü' sempozyumu Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecek" dedi.

Etkinliğinin küratörü Jerome Symons da bu festivalin yerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Ankara Türkiye'nin kalbi, Ankara'nın da kalbi Kızılay ve bu yüzden bizim için burası önemli. 'Benimde bir kalbim var' sloganıyla başlayan projede, bir çok kalbin bir araya gelmesiyle gerçekleşerek, insan ilişkilerine odaklanmış çalışmalar bulunuyor ve ayrıca bu proje ilk defa bir kamusal alanda gerçekleşecek" dedi.

Projeler, Yüksel Caddesi, Konur ve Karanfil Sokak'ta 20 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında sergilenecek.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title