Haberler

Kızılay 143yıldan Beri El Ele Kalp Kalbe İyiliğin Zirvesinde

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar; Kızılay'ın Kuruluşunun 143 Yıldönümü Nedeniyle; Yönetim Kurulu Üyeleriyle Birlikte Sait Tanış Kültür Merkezi'nde Kahvaltılı Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

Kızılay sakarya şube başkanı ahmet işgüzar; kızılay'ın kuruluşunun 143 yıldönümü nedeniyle; yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sait tanış kültür merkezi'nde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

Kızılay'ın bir grup idealist hekim ve devlet adamı 11 Haziran 1868 yılında bir araya gelerek''Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" olarak kurulduğunu ifada eden Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar; "Kızılay; önce Hilal-i Ahmer Cemiyeti daha sonra ise Kızılay Derneği adını alacak olan bu Dernek, o günden bugüne, tam 143 yıldır dünyanın her yerinde ki acılara merhem oluyor. İhtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığının, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Türk Kızılay'ı, tam 143 yıldır ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.

Din, Dil, ırk ayrımı gözetmeksizin onların yanında oluyor, yaralarını sarıyor" dedi. Sayısız ulusal ve uluslar arası önemli olaylara müdahale etmiş ve kurumsal hafızasına nakşetmiş devasa bir kurum olan Türk Kızılayı, 143. Kuruluş Yıldönümünü ülke genelinde ki 758 şubesi, milyonlarca üyesi, Gönüllüsü ve destekçisi ile kutluyor. 143 yıllık kurumsal bir kimliği, hafızası, kültürü ve birikimi olan Türk Kızılayı, yardımsever halkımızın desteği ile köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de ayakta ve her zamankinden daha güçlü.

Türk Kızılayı, gerek afet yönetim sistemini ve gerekse kan hizmetlerini merkeziyetçi yapıdan kurtararak bölgeselleştirmiş, çağın gereklerine uygun, modern bir yapıya kavuşmuştur. 250bin kişiye ulaşan afet stokları, olası bir afete en geç 2 saat içinde müdahale edebilme kapasitesi, ülke geneline yaydığı haberleşme merkezleri, psikososyal destek çalışmaları ile Türk Kızılayı, ulusal ve uluslararası alanda saygınlığını artırmıştır.

Türk Kızılayı 143. Yılında daha şeffaf, güvenilir, kurumsallaşmış, verimli ve etkin yönetim sistemine sahip, hesap verebilen, modern çağın gereklerine kısa sürede uyum sağlayabilen, bilimsel ve teknolojik altyapıya sahip, bağımsız ve tarafsız bir yapıya kavuşmuştur. Türk Kızılayı dün olduğu gibi bugün ve yarında insan onurunun korunması doğrultusunda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edecektir.

Rakamlarla Kızılay

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma projesi olası Afet zararlarını azaltmak, Kızılay Şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğini sağlamak, Toplum liderleri( Muhtar, öğretmen, Din görevlisi, toplum destekli polisler) aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sorumluluk bilincini oluşturmak amacı ile hayata geçirilmiştir. Kurum Kültürü Kızılaycıları birbirine ve Türk Kızılayını topluma bağlayan önemli bir bağdır.

Çok yakında yaşamış olduğumuz Kütahya Simav Depreminde Balıkesir, Bursa, Denizli, Isparta, İzmir, Kayseri, Sakarya, Manisa ve Muğla'dan toplam 28 Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi eğiticisi ile Manisa'nın Demirci ilçesinden 10 öğretmen ve 10 din görevlisi, Gördes ilçesinden ise 10 öğretmen olmak üzere toplam 30 toplum lideri ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyor.

Toplum liderlerinden oluşan 3 ayrı ekip ise çevre köylerdeki ihtiyaç sahiplerine yönelik ihtiyaç tespiti ve psikososyal destek çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı da Türk Kızılayı'na destek vermek amacıyla Kütahya'daki din görevlilerini seferber etti. Yine çok yakın zamanda meydana gelen Kuzey Afrikada'ki olaylar.

Domino taşlarından biride Libya idi Türkiye Cumhuriyeti bu ülkede çalışan 25.000 vatandaşımızı sağ salim ülkemize getirebilmesi için en büyük tahliye operasyonunu gerçekleştirdi. Özellikle Türk Kızılayımız insani yardım çalışmaları ile sadece ülke insanın değil dünya kamuoyunun takdirini kazandı. ( Hava limanından başlayarak Marmaris'e kadar vatandaşlarımız yanında olan Türk Kızılayı gerek gıda gerek çadır gerek battaniye ve yolculuk boyunca psikososyal destek verdi.

Pakistan da Yaşanan iç karışıklıklar sebebi ile Türk Kızılayı "Kurbanımız Pakistan ile Kardeş payı" sloganı ile gerçekleştirilen vekaletle kurban kesimini başarıyla gerçekleştirmiştir. En son olarak yaşadığımız Japonya Deprem Tsunamisi Japon yazılı basınının önde gelen isimlerinden 3 milyon tirajlı Nikkei Gazetesi, deprem ve tsunaminin ardından Türkiye'nin Japonya'ya yaptığı yardımı manşetten duyurdu. Deprem ve tsunaminin hemen ardından Japonya'ya ekip gönderen Türk Kızılayı, ulusal bir yardım kampanyası başlatarak yardım çalışmalarına devam ediyor.

Sakarya Kızılay

Türk Kızılayı Sakarya Kan Merkezi; 2011 Ocak ayı 1067 ünite, 2011 Şubat ayı 1298 ünite, 2011 Mart ayı 1507 ünite, 2011 Nisan ayı 1611 ünite ve 2011 Mayıs ayı 1493 ünite 30 mayıs 2011'e kadar olan 5 aylık zamanda 6976 ünite kan toplanılmıştır. Sakarya Kızılay Şubesi olarak Sakarya Kan merkezine yapmış olduğumuz destek ile bu kadar zamanda hedeflerimize ulaşmış bulunmaktayız.

Aynı zamanda kan alımlarımızı çoğaltacak olan Sakarya'mıza layık bir Kan Toplama otobüsümüzü yaptığımız çalışmalar ile en kısa zamanda kazandırma müjdesini veriyoruz. Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Olarak Kızılayımızın yedi temel ilkesi olan İnsanlık, Ayrım Gözetmemek, Tarafsızlık, Evrensellik, Bağımsızlık, Hayır Kurumu Niteliği ve Birlik ilkeleri ışığında siz değerli basınımızın desteği ile iyiliğin zirvesine ulaşabilmek için diğer şubelerimizle beraber tüm halkımızı Kızılayı'mıza üye olmaya davet ediyoruz.

Türk Kızılayı Adapazarı Şubesi olan ismimiz ilimizde yaşayan insanların Sakarya bilinci düşünülerek ve ilimizin Sakarya ismi olarak bilinmesi, Sakaryalıyım sözünün şehir halkı ile özdeşleşmesi açısından Türk Kızılayı Adapazarı Şubesi adı ile bilinen ismimizin Genel Merkezimizle yaptığımız girişimler sonucunda 25.05.2011 tarih ve 11 sayılı toplantılarında Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Olarak Değişmiştir. Bundan sonra Sakarya'mıza Sakarya Şubesi olarak faaliyetlerimize devam edeceğimizi saygılarımızla sunarız. (Levent CANDAN / SAKARYA)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title