Haberler

Kızıl Elma Ödülleri Açıklandı

Güncelleme:

Türk dünyasına yönelik "Kızıl Elma Ödülleri" ikinci kez sahiplerini buldu.

2013'te İstanbul'da düzenlenen 2. Dünya Türk Forumu sonuç bildirgesinde; Forum bünyesinde bir "Türk Dünyası Ödülü" ihdas edilmesi benimsenmiş, Türk Dünyası'nın vizyon ve derinliğini güçlendiren başarılı kişiler ile kurumları onurlandırmak ve teşvik etmek amacı ile devlet, diplomasi, iş, bilim, kültür, sanat, teknoloji, strateji, spor, kamu diplomasisi dallarında 2014 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri verilmesi kararlaştırılmıştı.
Bu yıl Kızıl Elma "Devlet" Ödülü, Kızıl Elma "Diplomasi" Ödülü, Kızıl Elma "İş" Ödülü, Kızıl Elma "Bilim" Ödülü, Kızıl Elma "Kültür" Ödülü, Kızıl Elma "Sanat" Ödülü, Kızıl Elma "Strateji" Ödülü, Kızıl Elma "Spor" Ödülü, Kızıl Elma "Kamu Diplomasisi" Ödülü olmak üzere toplam 9 kategoride ödül verildi. Ödüller 4. Dünya Türk Forumu'nun ikinci günü olan 24 Nisan 2015 Cuma Akşamı İstanbul'da Gorrion Hotel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kızıl Elma Devlet Adamı Ödülü KKTC Kurucu Müteveffa Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ödülünü babası adına oğlu KKTC Başbakan Yardımcısı - Ekonomi, Turizm ve Spor Bakanı Serdar Denktaş aldı. Törende Dombra müziği ile Türk dünyasında adını duyurmuş, Nogay Türkü halk müziği sanatçısı ve ozanı Arslanbek Sultanbekov bir konser verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title