Haberler

Kızı İçin Yaptığı Bez Bebeği, Annelere Öğretecek

SAMSUN'da ev kadını Esra Havuk, kızı için yaptığı tilda bez bebekler arkadaşları tarafından ilgi görünce, usta öğretici belgesi alıp, diğer annelere de öğretmeye karar verdi.

Samsun Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Bölümü mezunu evli ve 2 çocuk annesi Esra Havuk (38), 10 yıl önce kızının oynaması için tilda bez bebekler yapmaya başladı. Bu bebeklerden yakınlarına ve kızının arkadaşlarına da yaparak hediye etti. Annesinin yaptığı bebeklerle büyüdüğünü belirten Şehit Yüzbaşı Tunç Fidaner Ortaokulu öğrencisi Bade Havuk (12), bebekleri arkadaşlarının da çok beğendiğini ifade etti.

Tilda bebklerin kendisine has bebekler olduğunu söyleyen Esra Havuk, "Tilda bez bebekleri önce kızıma yapmak için başladım. Daha sonra arkadaşlarımın talebi ile bunu geliştirerek yeni bebekler yapmaya başladım.  Bunlar dünya çapında bilinen, kendine ait karizması olan enteresan bebekler" dedi.

BİR BEBEK 1 GÜNDE YAPILIYOR

Bir bez bebeğin ortalama 1 günde yapıldığını belirten Esra Havuk, "Benim için çok keyif aldığım bir uğraşım oldu. Aynı zamanda takı tasarımıyla da uğraşıyorum, ama tilda bez bebek benim için hep ayrı bir yeri olmuştur. Bu zamana kadar 100'ü aşkın bebek yapmışımdır. Bunları da arkadaşlarıma hediye ettim. Tilda bebek aslında baktığınızda bir bez bebek gibi duruyor ama gerçekten çok zahmetli. Dikişi, elyaf doldurması, saçları en ince ayrıntısına kadar bir bebeği yaklaşık 1 gün içerisinde bitirebiliyorum" diye konuştu.

Amacının tilda bez bebeği Samsun'da tanıtmak olduğunu ifade eden Esra Havuk, "Bu birikimlerimi başka kadınlarla paylaşıp onlara da iş imkanları sağlamak istiyorum. Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı sınavlara katıldım ve kalfalık belgesi aldım. Usta ve usta öğreticilik belgesini de aldıktan sonra bu birikimlerimi Samsun'da bunu öğrenmek isteyen kadınlarla paylaşıp, onlara bir iş imkanı oluşturmayı istiyorum. Umarım başarılı olurum" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

31 Mart Seçim günü marketler açık mı/kapalı mı? 30 Mart 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 30 Mart İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mart Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mart seçim günü düğün yasak mı, kına, nişan yasak mı? 31 Mart seçim günü AVM'ler kafeler, açık mı? 30 Mart Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Mart İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mart Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Mart Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Survivor yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor 72. bölüm fragmanı izle! Survivor yeni bölüm fragman linki!
title