Haberler

Kızgın Molozlara Düşerek Yanan Küçük Ali'nin Dramı

Mersin'de 6 yaşındaki Ali Burakçin, evlerinin yakınındaki fabrika atıklarının döküldüğü alana kaçan topunun peşinden gidince, yeni dökülmüş kızgın kor halindeki molozların üzerine düşerek feci şekilde yandı. Olayın ardından götürüldüğü hastanelerde peş peşe ameliyatlar geçiren talihsiz çocuk, 10 parmağı da kesilerek yürüme yeteneğini kaybederken, vücudu yanıklar içinde yatağa mahkum oldu.

Edinilen bilgiye göre, Özgürlük Mahallesi'nde oturan 5 çocuklu Sezgin (37) ve Gülümser Burakçin (34) çiftinin 4. çocuğu olan Ali Burakçin, yaklaşık 3 ay önce annesi ve ablasıyla birlikte evlerinin yakınında oynarken, fabrika atıklarının döküldüğü boş araziye kaçan topunun peşinden koşunca, yeni dökülmüş çivi ve tel parçaları bulunan kızgın kor halindeki molozların üzerine düştü. Üstü ince toprakla örtüldüğü için fark edilemeyen kızgın molozların içinde feci şekilde yanan küçük Ali, hemen hastaneye

kaldırıldı. 3 ayda 15 operasyon geçiren küçük Ali, ayaklarındaki 10 parmağı da çürüdüğü için kesilince, yürüme yeteneğini tamamen kaybederek yatağa mahkum kaldı. Sağ eli, belden aşağısı ve göğsüyle birlikte vücudunun büyük bölümü yanıklar içinda kalan Ali'nin sırt bölgesinden alınan parçalar, yanık yerlere yerleştirildi. Oğullarının 3 ayda 15 ameliyat geçirdiğini, gelecek ay bir ameliyat daha yapılacağını belirten anne Gülümser Burakçin, "Oğlum 10 parmağı da kesik olduğu için yürüyemiyor" diyerek göz

yaşlarına boğuldu.

Çocuğunun Mersin Devlet, Adana Başkent ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi gördüğünü anlatan Burakçin, " 3 aydır çekiyoruz. Çocuğumun da bizim de hayatımız karardı. Doktorlar yürüme imkanı olup olmadığı konusunda net bir şey söyleyemiyor. Uzun bir süreç geçmesi gerektiğini belirtiyorlar. Hepimiz perişanız. Yatağa mahkum oldu, oturamıyor, kalkamıyor, yürüyemiyor. Çaresiz kaldık. Maddi durumuzda çok kötü. Şimdi evimizde yiyecek ekmeğimiz bile yok" diye konuştu.

Hurdacılık yapan baba Sezgin Burakçın ise şu ana kadar daha önceden biriktirdiği ev parasıyla hastane masraflarını karşıladıklarını belirterek, "Çocuğuma feda olsun, çatıda bile otururum yeter ki iyileşsin. Bundan sonra ne yapacağız bilemiyorum. Çatıda kalmaya da razıyım. Ama gel görelim ki çocuğumun hayatını da bitirdiler, bizim hayatımızı da. İş yok, güç yok, ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Aile, kızgın molozu döktüğü ileri sürülen fabrika ile bu alanda önlem almadığını öne sürdükleri Mersin Büyükşehir Belediyesi hakkında,'ihmal' iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

(HK-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title