Haberler

Kız Meslek Lisesinin Bahçe Duvarları, Sözlü Tacizlere Karşı Demir Plakalarla Kapatıldı

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, Çok Programlı Kız Meslek Lisesi'ninin Bahçe Duvarları, Kız Öğrencilere Yapılan Sözlü Tacizlere Karşı Demir Plakalarla Kapatıldı.

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, Çok Programlı Kız Meslek Lisesi'ninin bahçe duvarları, kız öğrencilere yapılan sözlü tacizlere karşı demir plakalarla kapatıldı.

Son yıllarda Türkiye'de baş gösteren okullardaki şiddet olaylarının artması eğitimcileri harekete geçirdi. İznik Çok Programlı Kız Meslek Lisesi de bu tedbirlere uyan bir okul oldu. Okul idaresi, çocukların rahatsız edilmemesi için okul bahçesinin duvarlarını demir plakalarla kapattı. Bu sayede ne okul içerisinden dışarısı ne de dışarıdan okulun bahçesi görülebiliyor.

ÇPL Müdürü Ayten Bağın, "Öğrenciler bizim çocuklarımız. Bizler de onların anne ve babalarıyız. Biz bir aileyiz, bunun sorumluluğunu taşımaktayız. Beden eğitimi yapabilmek için kapalı bir yerimiz yok. Onları mecburen bahçeye çıkarmamız gerekiyor, bu da dışarıdan sözlü tacizleri beraberinde getiriyor. Sık sık konuyu polise bildirdik, tedbir alındı. Ancak her an ve her saat polis burayı bekleyemez. Okulda görevli öğretmenlerimiz kız öğrencilere yapılan sözlü tacizleri engellemek için çok uğraştı. Bu eylemi gerçekleştiren gençler öğretmenlerimize bile diklendi. Biz de çareyi bahçe duvarlarının üstünü demir plakalarla kapatmakta bulduk" dedi.

(HA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title