Haberler

Kız Kaçırma Ramazan Akşamına Renk Kattı

Güncelleme:

MANİSA Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kız Kaçırma oyunu ile tiyatro severlere keyifli bir akşam yaşattı.

Bizim Mahalle'de yaşanan ilginç olayların anlatıldığı, Nioebe Açık Hava Sahnesi'nde sergilenen oyun, her yaştan tiyatro severin beğenisini topladı.

Manisa Belediyesi Ramazan Etkinlikleri, Şehir Tiyatrosu'nun Niobe Açık Hava Sahnesi'nde sahnelediği 'Kız Kaçırma' adlı orta oyunu ile devam etti. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz'ün yönettiği oyunu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi ile çok sayıda sanatsever izledi. Ramazan akşamlarının vazgeçilmez eğlencelerinden olan orta oyun, kadın kılığına girmiş iki dolandırıcı olan Cevdet (Cevriye) ve Şakir'in (Şaziye) rastgele 'Bizim Mahalleye' girmesiyle başlar. Bizim Mahalle sakinleri; eski kabadayı Remzi Baba, faytoncu Melahat, çaycı çırağı Denyo, kız kurusu Fadime, çekirdek çitleten Halime, genç âşıklar Çelebi ve Nazende, mahallenin külhanbeyi Matiz, Matiz'in karısı Fevriye kendi hallerinde yaşamaya devam ederken, yabancıların mahallelerine girmeleriyle her şey değişir. Kırk yıllık sevdalar gün yüzüne çıkarken, aşıklar her şeyi göze alır, evde kalmış Fadime hayallerindeki adamla evlenir, kadın kılığına giren dolandırıcı Cevriye ve Şaziye namuslu ve sakin bir hayat sürmeye karar verirken, oyunun sonunda kazanan sevgi, iyilik, ve dürüstlük olur. Tiyatro severlerin beğenisini toplayan oyunun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title