Haberler

Kız Arkadaşını Öldüren Türk Gencine Ömür Boyu Hapis

İngiltere'denin Başkenti Londra'da, Boynundan Bıçaklanarak Öldürülen İngiliz Kızı 18 Yaşındaki Aliza Mirza Cinayetiyle İlgili Gözaltına Alınan Türk Genci Yahya Gül (18), Ömür Boyu Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Londra'nın İlford bölgesinde 3 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen olayda, 18 yaşındaki Aliza Mirza, kimliği belirsiz bir kişi tarafından boynundan bıçaklanarak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Whipps Cross hastanesinde yaşamını yitirmişti.

YUTDIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIYORDU

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten cinayet polisi, yaşları 45- 42- 41- 20 -19 arasında değişen 5 kişiyi gözaltına alarak sorguladıktan sonra serbet bırakmıştı. Soruşturmayı derinleştiren polis, genç kızın yurtdışına kaçmaya hazırlanan 18 yaşındaki eski sevgilisi Yahya Gül'ü gözaltına aldı. Gül, sorgusu sırasında cinayeti işlediğini itiraf etti.

Bir süredir tutuklu olarak yargılanmasına devam edilen Gül, geçtiğimiz gün cinayet suçlamasıyla çıkarıldığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde (Old Bailey) 12 yıldan az olmamak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

"GENERAL YAHYA"

Aliza ile Yahya'nın Facebook'ta tanıştığı, ancak genç kızın bu ilişkiyi ailesinden gizlediği ortaya çıkmıştı. Facebook'ta kendisini 'General Yahya' olarak tanıtan Gül, sayfasında "ölene kadar ve sonrasında Müslüman" ifadesi yer alması dikkat çekiyordu.

RANDEVU YERİNDE BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

Soruşturmayı yürüten Cinayet ve Ciddi Suçlar Şefi Stephen Clayman, Aliza ve Yahya ilişkisinin oldukça çalkantılı olduğunu, genç adamın yoğun sahiplenme duygusuna hakim olduğunu ve kız arkadaşına şiddet uyguladığını açıkladı.

Gül'ün oaly günü eski kız arkadaşına buluşmak için cep telefonuyla defalarca mesaj attığını belirten Clayman, sonunda Aliza'yı buluşmaya ikna ettiğini ve Manor Park istasyonu önünde buluşarak, Forest View Road üzerine kısa bir yürüyüşün ardından genç kızı defalarca bıçaklayarak kaçtığını ifade etti.

ALPASLAN DÜVEN – LONDRA – DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title