Haberler

Kıyıkışlacık'taki Balık Çiftlikleri Taşınıyor

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık köyünde toplu balık ölümlerinin görüldüğü 6 çiftliğin açığa taşındığı bildirildi.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, AA muhabirine, şimdiye kadar Kıyıkışlacık'taki Kazan Koyu ve Ziraat Adası'ndaki 6 çiftliğin Kazıklı ile Alagün Koyu açıklarına taşındığını söyledi.

Balık ölümlerinin deniz suyundaki tuzluluk oranının düşmesinden kaynaklanmış olabileceği gerekçesiyle üreticilerin kıyıya yakın yerleri terk ederek çiftlikleri açığa taşıdığını ifade eden Atçı, şunları kaydetti:

''Balık çiftliklerinin kurulabilmesi veya başka bir yere nakledilebilmesi için ÇED raporu isteniyor, ancak Kıyıkışlacık'ta acil durum olması gerekçesiyle ÇED raporu aranmadı. Bu geçici ve tedbir amaçlı bir uygulama. ÇED istenmesini gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyoruz.''

Üreticilerin çiftliklerini Milas İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri kontrolünde açığa taşıdıklarını söyleyen Atçı, ''Bazı üreticiler kıyıya yakın havuzlardaki balıkları açıktaki kendi çiftliklerine taşıyor, bazı üreticiler ise havuzlarını başka üreticilerin havuzlarının yanına çekiyor. Herhangi bir sorun yok. Acil bir durum olduğu için Tarım İlçe Müdürlüğü kontrolünde bu çalışmalar yapılabilir'' dedi.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya da çiftliklerin taşınmasının yasal olmadığını, ancak acil durum olduğu için üreticinin çiftliklerini geçici olarak açığa taşıdığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title