Haberler

Kiyd İstanbul Şubesi'nde "Hayatın Prensipleri" Etkinliği

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi'nin "Hayatın Prensipleri" başlıklı etkinliğine katılan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özpaçacı, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi'nin "Hayatın Prensipleri" başlıklı etkinliğine katılan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özpaçacı, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Şubeden yapılan açıklamaya göre, Fatih'teki dernek binasında KİYD İstanbul Şube Başkanı Metin Bedir'in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Özpaçacı, hayatın prensiplerinin ömür boyu geçerli olduğunu belirtti.

Eğitimin önemine vurgu yapan Özpaçacı, "Eğitim hürriyettir, imkandır, hizmettir. Ayakkabıcı bir babanın çocuğuyum. Eğitimimi tamamlayamamış olsaydım, buralarda olamazdım. Sizler de eğitiminizi geliştirin. İnsanı, insan eğitiyor." ifadelerini kullandı.

Özpaçacı, bilgilerin paylaşılmasının önemine de işaret ederek, şunları kaydetti:

"Zaman kimi bekler? Zaman hiç kimseyi beklemez. O zaman herkes kendi üzerine düşeni ve gereğini yapacak. Sizlerden kendinizi iyi yetiştirmenizi istiyorum. Lütfen sıra taşı olmayınız, köşe taşı olunuz. Lisan öğrenmeyi lütfen önemseyiniz. Bir lisan yetmez, ikincisini de öğreniniz. İleride çok güzel mevkilerde görev ve sorumluluklar alacağınıza inanıyorum. Sizlerin duyarlı olduğunuzu biliyorum. Tolstoy'un ifadesiyle, 'Bir insan acı duyarsa canlıdır, başkasının acısını duyuyorsa insandır.' İleride çalışacak olduğunuz yerlerde etrafınızdakilerle lütfen tartışmayın. Alim ile sohbet etmek lal-u mercan incidir. Cahil ile sohbet etmek günde bin can incitir. Lütfen, taassup ve fanatizmden uzak durunuz. Yani duygu ve düşüncenin kabuklaşıp katılaşması. Buna düşünce sisteminizde izin vermeyiniz. Ufkunuzu lütfen karartmayınız. İnsanın iyisi, insana hizmet edendir. O zaman biz de hizmet edeceğiz, biz de çalışacağız."

Üniversite öğrencileri ve dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda, KİYD İstanbul Şubesi adına İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Seray Gündoğdu tarafından Prof. Dr. Tevfik Özpaçacı'ya bir buket çiçek takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title