Haberler

Kıyafetler engelsiz yaşam için dönüşüyor

Güncelleme:

Küçükçekmece'de atık giysi kumbarası projesiyle de ikinci el kıyafetleri dönüştürerek, engelsiz yaşama katkı sağlıyor.

Küçükçekmece'de atık giysi kumbarası projesiyle de ikinci el kıyafetleri dönüştürerek, engelsiz yaşama katkı sağlıyor.

Geri dönüşüm ve sıfır atık projeleriyle çevre koruma bilincini artırmayı hedefleyen Küçükçekmece Belediyesi, atık giysi kumbarası projesiyle de ikinci el kıyafetleri dönüştürerek, engelsiz yaşama katkı sağlıyor. Türkiye Sakatlar Derneği ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle ilçede 350 noktaya yerleştirilen ikinci el giysi kumbaralarından elde edilen gelirle, engelli vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor. Proje ile bir yıl içerisinde 6 üniversite öğrencisine burs verilirken, engelli sporcu Milli Okçu Burcu Dağ'a da 20 bin TL değerinde yay ve malzemeleri satın alınarak teslim edildi.

"Doğayı korurken, engelsiz yaşama da katkı sağlıyoruz"

Atık giysi kumbaralarının ilçede kolay ulaşılabilir noktalara yerleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Hem dayanışmayı sağlayan hem doğayı koruyan ikinci el giysi kumbaralarına Küçükçekmeceliler büyük ilgi gösteriyor. Bu proje ile özel vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, engelsiz yaşama katkı sağlamak için dönüştürüyoruz. İlçe sakinlerimizin evlerinde kullanmadıkları giyim ve tekstil eşyalarını çöp yerine bu kutulara bırakmalarını rica ediyorum. Hassasiyetlerinden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

350 noktaya yerleştirildi

Küçükçekmecelilerin yoğun olarak kullandığı park ve caddelere yerleştirilen giysi ve ayakkabı toplama kumbaraları ile toplanan kıyafetlerin kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kullanılmayacak durumdaki giysilerin dönüşümünden elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların ihtiyaçları için kullanılıyor.

Proje, engelsiz yaşamı destekliyor

Küçükçekmece sakinleri tarafından atık kumbaralarına atılan, kullanılmış, tekstil, ayakkabı, çanta ve kemer gibi eşyalar Türkiye Sakatlar Derneği tarafından toplanılarak depoya getiriliyor. Eşyalar burada ayrıştırılıyor. Kullanılmayacak durumdaki giysilerin dönüşümünden elde edilen gelirle engelli bireylerin ihtiyacı olan ortez, protez, manuel tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye ihtiyaçları karşılanırken, derneğe müracaat eden 6 üniversite öğrencisine de öğrenim bursu veriliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Küçükçekmece Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title