Haberler

    Kıyafet Dolabı Düzeni İçin Öneriler

    Güncelleme:

    İşte size kıyafet dolabı düzeninde fayda sağlayacak üç öneri...

    Çoğu insanın en büyük hobisinin alışveriş yapmak olduğu tartışılmaz bir gerçek. Alışverişten alınan haz bir yana dursun, beraberinde getirdiği kıyafet dolabı düzeni konusu ise kaçınılmaz bir son oluyor. Bir giyinme odası gibi daha geniş bir alan veya bir kıyafet dolabı gibi daha kısıtlı bir alan olması fark etmiyor ve sadece düzen konusunda bilinçli olmayı gerektiriyor. Aksi takdirde yeni ürünlerin gelmesi ve dolapta bulunan mevcut ürünler ile birleşmesiyle oluşabilecek kargaşayla başa çıkmak bir hayli zor olabilir. Bu tip bir kargaşanın yaşanmaması adına, kıyafet dolabı düzeni üzerine neler yapılabilir konusunu ele almakta fayda var. İşte size kıyafet dolabı düzeninde fayda sağlayacak üç öneri:

    1- Dolabınızdaki fazlalıklardan hemen kurtulun

    İnsan zevki zamanla değişebilen ve gelişebilen bir konu. Dolayısıyla bir zamanlar beğenerek alınmış olan ve uzun zamandır giyilmeyen veya kullanılmayan ürünlerden kurtulmak, kıyafet dolabının doğru düzenlenmesi için ilk adım olacaktır. Günümüz modası ve zevk hususlarını esas alarak dolapta bir eleme yoluna gidebilir ve böylece yeni ürünlere yer açma şansı bulabilirsiniz. Artık kullanılmayacağını düşündüğünüz ürünlerinizi ise ihtiyacı olan kimselerle paylaşarak en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

    2- Kıyafetlerinizi mevsimlere göre ayırın



    Kıyafet dolabı düzeni için yapılacak en doğru şey ürünleri kategorilerine göre ayırmaktır. Mevcut ürünlerinizi yazlık, kışlık ve baharlık olarak ayırmalı ve hepsini ayrı ayrı yerleştirmelisiniz. Böylece güzel bir yaz gününde kazakların içinde en sevdiğiniz tişörtünüzü aramak zorunda kalmazsınız. Kadınların en düşkün oldukları ürünler olan çanta ve ayakkabıları da ayrı ayrı konumlandırmakta fayda var. Yani hangi kategoriye ait ürünün nerede olduğunu bilirseniz dolap düzeniniz ve işiniz oldukça kolaylaşacaktır.

    Kategorilere ayırma işleminden sonra artık, bulunduğunuz mevsime göre yazlık ürünleri bir tarafa, kışlık ürünleri de diğer tarafa yerleştirebilir ve dolap düzenine yardımcı olacak son maddeye göz atabilirsiniz…

    3- Kıyafet dolabı düzeni için şeffaf kutuları tercih edin

    Şeffaf kutular, kıyafet dolabı düzeni konusunda oldukça yararlı ve doğru bir tercih oluyor. Örneğin kış mevsiminde iseniz yazlık ürünlerinizi bu şeffaf kutulara kaldırıp yaza kadar dolabın bir köşesinde muhafaza edebilirsiniz. Böylece uzunca bir süre kullanmayacağınız ürünler dolabınızda gereksiz yer kaplamamış olacaktır. Şeffaf kutuları kullanabileceğiniz diğer bir ürün ise ayakkabılar. Kıyafetlerinizde yaptığınız gibi ayakkabılarınızı da yazlık ve kışlık olarak kategorilere ayırma işleminden sonra bu şeffaf kutularda saklayabilirsiniz. Böylece hem dolabınız daha düzenli gözükecek hem de aradığınız ürünleri daha kolay bulacaksınız.



    Kaynak: Milliyetemlak.com / Kadın

    Emlak Dekorasyon Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title