Haberler

Kıvılcım Kaya Barajı Geçti

İzmir'de düzenlenen Turkcell Türkiye Büyükler Ferdi Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde çekiç atma bayanlar kategorisinde 72.55'lik derecesiyle birinci olan Kıvılcım Kaya, A barajını aşıp Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.

İzmir'de düzenlenen Turkcell Türkiye Büyükler Ferdi Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde çekiç atma bayanlar kategorisinde 72.55'lik derecesiyle birinci olan Kıvılcım Kaya, A barajını aşıp Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. Kıvılcım, Tuğçe Şahutoğlu'ndan sonra ülkemizi bu branşta temsil edecek ikinci bayan atlet oldu. Bu sonuçla atletizmde olimpiyatları garantileyen isim sayısı 33'e yükseldi.

Atatürk Stadı'ndaki organizasyona 178 erkek, 68 bayan olmak üzere 246 sporcu katıldı. Olimpiyatlara katılmayı daha önce garantileyen isimler uluslararası yarışmalar ve kamplar nedeniyle şampiyonaya ilgi göstermedi. Olimpik sporculardan yalnızca, 2004 Atina Olimpiyatları çekiç atma kategorisinde bronz madalya kazanan Eşref Apak, geçen hafta Finlandiya'daki Avrupa Şampiyonası'nda 1500 metre bayanlarda gümüş madalya alan Gamze Bulut ve 4x400 metre bayan bayrak takımı İzmir'e geldi. Bazı branşlarda katılımcı azlığı nedeniyle yalnızca bir sporcunun yarışması dikkat çekti.

(RT) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Londra İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title