Haberler

Kitap Yolunda Kitapları Kapıştılar

MERSİN Yazarlar Derneği'nin Şiir Festivali kapsamında düzenlenen 'Kitap Yolu' projesine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, ücretsiz kitaplardan alabilmek için birbiri ile yarıştı.

MERSİN Yazarlar Derneği'nin Şiir Festivali kapsamında düzenlenen 'Kitap Yolu' projesine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, ücretsiz kitaplardan alabilmek için birbiri ile yarıştı.

Etkinlik merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Ayvagediği Mahallesi'nde gerçekleşti. 'Şiir Festivali' etkinlikleri içerisinde yer alan '15 Metrelik Kitap Yolu' açılışını Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Ayvagediği Mahalle Muhtarı Halil Aksay, şair ve yazarlar yaptı. Açılışa katılan yüzlerce vatandaş açılış sonrası ücretsiz hediye edilen kitapları yoldan tek tek topladı. Yaklaşık bir dakika içerisinde binlerce kitabın tükenmesi görsel olarak ilgi çekerken, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Aydın, hedeflerinin gelecek kitap yolunu 30 metreye çıkarmayı düşündüklerini ve her kitap yolu etkinliğinde hedeflerini daha da büyüterek Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olmayı istediklerini söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna ise bilgiyi en doğru ve en iyi paylaşmak için eldeki en iyi argümanın kitap olduğunu belirterek gençlere şöyle seslendi

Bu kitapları özellikle belediyemizin teminatı olan gençler olarak sizler hem tatilinizi yapın hem kitap okuyun. Bu kitaplar sizlere dağıtılırken okuduğunuz kitabı arkadaşınızla takas edeceksiniz ve herkes kitap okumuş olacak. Bu kitap yolu aynı zamanda bilgi yolu bu kitaplarda milyonlarla bilgi var. Dolayısıyla bu kitaplardan en iyi faydayı alacağınıza inanıyor.

15 Metrelik Kitap Yolu'nun açılışının ardından şiir sergisi gezildi. Ardından şairlerin şiir dinletisi, ozanların türküleri ve Türk Halk Müziği sanatçısı Aybüke Ayberk'in birbirinden güzel türkülerini dinleyen vatandaşlar gönüllerince eğlendi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamit Tuna Toroslar Mersin Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title